2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hat helyszínről távoztak pontokkal a vendégek

Hétfőn ért véget a labdarúgó 1. Liga 20. fordulója, tegnap viszont már el is kezdődött a 21. forduló, igaz, két csapat kényszerszünetet kapott. Az alapszakasz-győzelemért két csapat harcol, a háromszékiek őrzik negyedik helyüket, ám ezt el is veszíthetik a héten, míg a felsőházi rájátszást jelentő helyekért egyre ádázabb a harc.


A vendégek szerezték a legtöbb pontot a labdarúgó 1. Liga 20. fordulójában, mindössze két pályán tudták mind a három pontot megtartani a házigazdák, a két vendégsiker mellett négy döntetlen született. Egyelőre úgy tűnik, az Universitatea Craiova leszakadt az első két helyezetthez képest, de egyelőre harmadik helye nincs veszélyben, viszont a Sepsiszentgyörgyi OSK a hétvégére elveszítheti negyedik helyét. Igaz, a háromszékiek tegnapra kiírt mérkőzését február 16-ra halasztották. Egyre nagyobb lett a tolongás a felsőházi rájátszást érő 4–6. helyért.

Döntetlenek fordulója

A 20. forduló után is kijelenthetjük, a téli pihenő nem tett túl jót az Universitatea Craiova csapatának. Az alapszakasz első felét még a második helyen zárták az oltyánok, ám a visszavágók első öt meccsén nem sikerült még győzniük, igaz, vereséget sem szenvedtek. A zsinórban szerzett öt döntetlen miatt egy helyet veszítettek a tabellán, ám ami még meglepőbb: az őszi idényt két pont hátránnyal zárták az éllovas FCSB-vel szemben, míg a címvédő Kolozsvári CFR-nél egy ponttal gyűjtöttek többet. Ehhez képest most a harmadik helyen áll a Craiova, hátránya nyolc pont a listavezetővel és hét pont a második helyezettel szemben. Mi több, mindössze négy ponttal vezet a negyedik Sepsiszentgyörgyi OSK előtt.

Az oltyánok a 20. fordulóban hazai pályán játszottak szoros meccset a korábbi sereghajtóval szemben, ugyan a vezetést megszerezték, de mindössze három percig voltak előnyben, ugyanis a FC Argeș kiegyenlített. S noha a Ion Oblemenco Stadion hangszóróiból hangzott a biztatás az utolsó tíz percben emberelőnyben játszó oltyánoknak, a győztes találat elmaradt.

Az elég tartalékosan felálló Sepsiszentgyörgyi OSK kemény meccset játszott a FC Voluntari ellen, a kispadról az Ilyés Róbert által irányított háromszékiek a szünetig kétgólos vezetésre tettek szert, ám a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük. Medgyesen a hazaiak által elért döntetlen bravúrnak számít, hiszen a Gaz Metan a második félidőt emberhátrányban játszotta. A negyedik helyre hajtó Academica ugyan az 53. percben vezetést szerzett, ám a meccs hajrájában mégis egyenlíteni tudtak a medgyesiek. Az éllovas megküzdött a sereghajtóval, noha a Poli Iași focisai egyórányi játék után azt hitték, ponttal távozhatnak a National Arénából, ám a FCSB játékosai az utolsó húsz percet megnyomták, így kétgólos sikert arattak a fővárosiak.

Botoșani-ban a 18. percben eldőlt a mérkőzés sorsa, a hazaiak ekkor lőtték a nagyszebeniek elleni meccsen az egyetlen gólt, noha a vendégeknek a gyenge hóesésben a második félidő során lett volna esélyük az egyenlítésre, de a helyzetek kimaradtak. A 20. forduló is bizonyította, hogy a tabellán előkelőbb helyen álló csapatok nehezen tudnak nyerni az alsó fertályban tanyázók ellen, ezt a Craiova mellett a Viitorul is megtapasztalta. A tengerpartiak Giurgiuban a 10. percben vezetést szereztek, de a remekül küzdő Astra egyórányi játék után kiharcolta a döntetlent, így a Viitorul ugyan nem mozdult el a nyolcadik helyről, de hátránya nőtt, előnye pedig elfogyott az üldözöttel, illetve üldözőjével szemben.

A forduló rangadója is hamar eldőlt, a Neuman Ferenc Stadionban Sorescu büntetőből szerezte a meccs egyetlen gólját, és hiába küzdött becsületesen az UTA, a Dinamo három ponttal távozott Aradról, a két csapat pedig helyet is cserélt a tabellán. Hétfőn este a címvédő is besegített a Sepsi OSK-nak abban, hogy növelni tudja előnyét a Chindiával szemben, ugyanis a Kolozsvári CFR idegenben – egy büntetőből szerzett Păun-találattal – győzte le a Chindiát.

Megkoronáztattak

A 21. fordulóban elsőként a Sepsi OSK és a FC Argeş kellett volna pályára lépjen a Nicolae Dobrin Stadionban, ám a piteşti-i találkozó elmaradt. A háromszékieket hetek óta sújtó koronavírus-fertőzés olyannyira megszitálta, hogy a hétfői tesztelést követően kiderült, nincs meg a szabályzat szerinti legkevesebb 13+1 játékos ahhoz, hogy kiálljanak a FC Argeş ellen. A probléma viszont az, hogy a háromszékiek kérték a tegnapi mérkőzés elnapolását, ráadásul pénteken hazai pályán is jelenésük van a Poli Iași ellen, ez utóbbi meccset pedig le kell játsszák, hiszen két egymást követő találkozóra nem lehet az érvényben lévő szabályok alapján halasztást kérni. Így a betegség miatt hiányzó Leo Grozavut helyettesítő Ilyés Róbert gondban van, hiszen péntek este egészséges tizenhárom mezőnyjátékost és egy kapust kell harcba küldenie Sepsiszentgyörgyön ahhoz, hogy ne büntesse meg a Hivatásos Labdarúgó Liga a háromszéki klubot.

A hétközi fordulóban viszont rengeteg rangadó lesz. Ma este fél hattól a tabellaszomszédok csatájában a hazaiak állnak rosszabbul, ennek ellenére izgalmas lesz a Voluntari – Astra meccs. Este háromnegyed kilenctől a Dinamo – FCSB derbit játsszák, a koronavírus-járvány előtt egy ilyen meccsen nemcsak a stadionon belül, hanem azon kívül is volt harc, igaz, utóbbi hármas küzdelem volt, hiszen a két csapat szurkolótábora mellett a csendőrség is belépett a „buliba”.

Holnap is lesz egy tabellaszomszéd-meccs, 17.30-tól a Chindia Târgovişte a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban fogadja a FC Botoşani-t, két órával korábban pedig az Academica fogadja az UTA-t, a Sepsi OSK drukkolói ez utóbbi meccsen biztosan az aradiaknak szurkolnak majd, hiszen egy clinceni-i siker esetén a házigazdák beérnék a háromszékieket a pontok tekintetében. Az elnapolt meccset leszámítva a Kolozsvári CFR – Viitorul összecsapás zárja a fordulót holnap 20 órától, pénteken pedig egy új nap és egy új forduló virrad az 1. Liga csapataira.

 

Eredmények, állás, műsor

1. Liga, 20. forduló: Universitatea Craiova – FC Argeş Piteşti 1–1, Medgyesi Gaz Metan – Academica Clinceni 1–1, Sepsiszentgyörgyi OSK – FC Voluntari 2–2, Bukaresti FCSB – Politehnica Iaşi 3–1, FC Botoşani – Nagyszebeni FC Hermannstadt 1–0, Astra Giurgiu – Konstancai Viitorul 1–1, Aradi UTA – Bukaresti Dinamo 0–1, Chindia Târgoviște – Kolozsvári CFR 0–1.

1. Liga, 21. forduló: ma: FC Hermannstadt – Gaz Metan (15), FC Voluntari – Astra (17.30), Dinamo – FCSB (20.45); holnap: Academica – UTA (15), Chindia – FC Botoşani (17.30), Kolozsvári CFR – Viitorul (20). A FC Argeş – Sepsi OSK találkozót elnapolták, a Poli Iaşi – Craiova meccs lapzárta után ért véget.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Florin Cîţu miniszterelnök lesz az ügyvivő egészségügyi miniszter

Florin Cîţu miniszterelnököt bízza meg az egészségügyi tárca ideiglenes vezetésével Klaus Iohannis, az államfő aláírta az erről szóló rendeletet - jelentette be az Államelnöki...

Akcióban a Hargita megyei rendőrök

Fát koboztak, jogosítvány nélküli, hamis iratokat bemutató sofőrt büntettek a kedden végzett ellenőrzések során a Hargita megyei rendőrök. Épületek bontásából származó faanyag megfelelő papírok nélküli...

Lángok csaptak fel egy csíkszentkirályi lakóházban

Tűz ütött ki szerda délután Csíkszentkirályon: leégett egy lakóház tetőszerkezete. A helyi önkéntes tűzoltók vonultak ki elsőként a helyszínre, hamarosan csatlakoztak a csíkszeredai hivatásos...

Legfrissebb