2022. szeptember 28, szerda.
Hirdetés : an accessible web community

Három táv között lehet választani

Harmadik alkalommal szervezi meg a Székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület a Hargita Trail Running elnevezésű terepfutóversenyt, amely idén része a Kárpátok Körversenye országos terepfutó-viadalnak.

[dropcap]H[/dropcap]armadik kiírásához érkezett a Hargita Trail Running, a Székely­udvar­helyi Feel Good Sportegyesület által szervezett terepfutóverseny része a Kárpátok Körversenye országos viadalnak is. A résztvevők három táv közül választhatnak, a tapasztaltaknak a szervezők a maratoni távot, a családosoknak pedig az öt kilométeres terepet ajánlják.
A maratoni táv – 42 kilométer – során a résztvevők 1700 méter szintkülönbséget kell leküzdjenek, a verseny rajtja a Madarasi-Hargitán lesz, ahonnan a versenyzők a Gyöngyös-kútja, Madarasi-Hargita-csúcs, Rákosi-Hargita-csúcs, Hargitafürdő, Bagoly-kő, Szeles Vésze, szentegyházi erdei út, Hegyes-kő érintésével érnek vissza a kiindulási ponthoz, a szintidő 9 óra.
A cross – 15 km – távot választók 450 méter szintkülönbséggel kell megküzdjenek a Madarasi-Hargita – Gyöngyös-kútja – Madarasi-Hargita-csúcs – Rákosi-Hargita-csúcs – Madarasi-Hargita vonalon, míg a családi – 5 km – távot választók 180 méter szintkülönbséggel birkóznak majd meg a Madarasi-Hargita – Gyöngyös-kútja – Ma­darasi-Hargita-csúcs – Madarasi-Hargita útvonalon. A maratoni és a crossverseny rajtja 9, a családi viadal indulása 12 órakor lesz.
A versenyútvonalak különböző tényezők hatására módosulhatnak (időjárási viszonyok, biztonság stb.), a versenyzők kötelesek betartani a szervezők/pályabírók utasításait, a hivatalosan kijelölt útvonalat, rövidítések és más előnyök nélkül, ugyanis a viadal során kijelölt ellenőrző pontok lesznek, amelyeknél kötelező módon át kell haladniuk a résztvevőknek. Valamely ellenőrző pont kihagyása a versenyből való kizárást vonja maga után.
A viadalra előzetesen 125-en neveztek, ám pénteken 18 és 22 óra között a Madarasi-Hargitán, az új hegyimentőházban, vagy szombaton, a verseny napján 7 és 8 óra között a Pethő panzióban még lehet iratkozni. A maratoni távra 80, a crossversenyre 70, a családi viadalra személyenként 35 lejbe kerül a nevezési díj. Feltétel a nevezésnél, hogy az életkor a maratoni távot választóknak 18, a cross résztvevőinek 14, míg a családi verseny résztvevői legalább ötévesek kell legyenek.

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Székelyföld Magazin 2022. szeptember 27.

Gyergyó-térségben jártunk, sorolom is a mai magazin témáit. Egy gyergyószentmiklósi alkotóházba kalauzoljuk Önöket. Majd a gyergyóditrói épület maketteket mutatjuk be. Végül betekintést nyújtunk a...

Hivatalos a jobboldali választási győzelem Olaszországban

A belügyminisztérium kedden közölt végleges adatai szerint az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá Olaszország alkotta jobbközép szövetség a kétszáz fős felsőházban 112,...

A hagyományos családmodell mellett álltak ki

A hagyományos családmodell melletti elkötelezettségüket hangoztatták a romániai és magyarországi katolikus püspöki konferenciák állandó tanácsai a Nagyváradon tartott kétnapos tanácskozásuk végén, kedden – közölte...

Legfrissebb