Harminchárom településen két hete nem volt új fertőzés

Hargita megye településeinek körülbelül felében egyetlen új koronavírusos fertőzést sem regisztráltak az elmúlt két hétben. A 67 közigazgatási egységből ugyanis mindössze 33 helyszínről érkezett újabb megbetegedésről jelentés, közölte a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

A megyei vészhelyzeti bizottság kedden frissített adatai szerint csupán Tusnádfürdőn, Oklándon, Felsőboldogfaván, Oroszhegyen és Bélborban hosszabbították meg a korlátozásokra vonatkozó előírásokat, ám ezeken a településeken is folyamatosan csökken a fertőzési ráta.

Szintén kedden fogadták el az egyes tanintézményekben zajló oktatásra vonatkozó előírásokat, ennek értelmében a megye 423 oktatási intézménye közül 375-ben egyes forgatókönyv szerint, vagyis a diákok és tanárok jelenlétével zajlik az oktatás. 48 olyan iskola van a megyében, ahol kettes forgatókönyv szerint, vagyis az elemisek és a végzős osztályok járnak be a tanintézménybe, míg a többiek online oktatásban vesznek részt.

Az elmúlt 24 órában mindössze egy új koronavírusos fertőzésről érkezett jelentés, és 14 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. A megyében 0,34 ezrelék a fertőzési ráta.

HN-információ