Hargita Trail Running: várják a jelentkezőket

DCIM100GOPROGOPR6142.

Mintegy 80 személy regisztrált már a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által szervezett Hargita Trail Running elnevezésű terepfutó versenyre. Az idei megmérettetés része lesz a Circuitul Carpaţilor országos szintű terepfutó körversenynek, amely Románia legrangosabb ilyen jellegű eseményeit foglalja magában, ez azt jelenti, hogy itt is pontokat lehet szerezni, amelyek a végső összesítésnél számítanak.

DCIM100GOPROGOPR6142.
Az országos szintű terepfutó körversenynek része az idei megmérettetés

[dropcap]H[/dropcap]armadik alkalommal rendezi meg a terepfutó versenyt az udvarhelyi sportegyesület. A nevezések már elkezdődtek a www.feelgoodteam.ro honlapon, augusztus 5-ig kedvezményes volt a regisztráció, de aki még augusztus 17-ig online jelentkezik, kicsit többet fizet, viszont technikai versenypólót kap. Ilyés Loránd főszervezőt kérdeztük a további tudnivalókról.

– Milyen távokra lehet benevezni?

– A verseny alaphelyszíne a Madarasi-Hargita lesz. Három táv közül lehet választani: az útvonalak között szerepel egy 5 kilométeres családi szakasz, ahová szülőket és gyermekeket várunk, egy közepes, 15 km-es szakasz, amely a kezdőknek és a rövidebb távok kedvelőinek megfelelő, valamint egy 42 kilométeres maratoni táv, amely az edzett, tapasztalt szaladóknak nyújt kihívást. Az útvonalak felvezetnek a Hargita-hegység legmagasabb pontjaira, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Déli-Kárpátok vonulatára. A változó típusú terepeknek köszönhetően a verseny igazi kihívás lesz mind a maratoni, mind a rövidebb táv résztvevőinek is.

– Mennyi idő alatt szaladható le például a maratoni táv?

– Az első helyezett várhatóan négy, négy és fél óra után érkezik be a célba.

– A hétvégén több futó részvételével bejárták a helyszínt. Milyen a terep?

– Kalandos. Szakmai szempontból mindenképpen nehezebb kategóriába sorolható a Hargita Trail Running, nem gyors pálya, és olyanok az ösvények, hogy minden lépésre oda kell figyelni. A terepismeret mindenképp előnyt jelenthet a verseny napján.

– Mikor kezdik el a helyszín előkészítését?

– Jövő héten fogunk neki a munkának, szalagokkal, környezetkímélő festékkel jelöljük ki az útvonalakat. Nagyon jól jelzett ösvényekkel várjuk a versenyzőket.

– Hány futóra számítanak?

– Az előző évek tapasztalataira építve 150-200 résztvevőt várunk. Már most tudjuk, hogy érkeznek Bukarestből, Budapestről, a moldvai megyékből, de legtöbben Székelyföldről regisztráltak.

[box type=”shadow” ]A terepfutó versenyről információk találhatók a Hargita Trail Running hivatalos oldalán (www.feelgoodteam.ro). Ilyés Loránd még elmondta, hogy érdemes a Facebook-oldalakat is követni, mert a napokban számos hasznos tudnivalót közölnek[/box]

Asztalos Ágnes

: an accessible web community