Hargita megyében indul a tájékoztató körút az uniós pályázati lehetőségekről

Három Hargita megyei helyszínen kezdődik csütörtöktől a Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő által szervezett, Startoljunk rá! című előadássorozat az új EU-s pályázati lehetőségekről.

 

– A következő hét évben Románia minden korábbinál több pénzt kaphat az Európai Uniótól. A lehetőséggel azonban élni is kell, erre pedig már most ideje készülni. Az erdélyi települések, vállalkozások és civil szervezetek fejlődése közös érdekünk. Európai parlamenti képviselőként fontosnak tartom, hogy az erdélyi jogosultak minél tájékozottabbak legyenek. Ezért az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának támogatásával, munkatársaimmal közösen Startoljunk rá! – EU-s pályázatok erdélyieknek címmel pályázati útmutató kiadványt állítottunk össze, illetve az információkat a most induló erdélyi tájékoztató körúton is megosztjuk. Arra biztatok mindenkit: Startoljunk rá! – nyilatkozta az EP-képviselő.

Az előadássorozat, amelynek szakmai partnerei a Központi Régiófejlesztési Ügynökség, a Goodwill Consulting, a RegioConsult és a PONT Csoport, nyolc erdélyi városba jut el és tájékoztatja a civil szervezeteket, illetve vállalkozókat az uniós pályázati lehetőségekről.

A körút első állomásai:

  • Székelyudvarhely: június 3., 11 óra, Harghita Business Center – Startoljunk rá! vállalkozóknak;
  • Csíkszereda: június 4., 10 óra, Hargita Megye Tanácsa, Márványterem – Startoljunk rá! civil szervezeteknek;
  • Gyergyószentmiklós: június 5., 10 óra, Polgármesteri Hivatal díszterme – Startoljunk rá! vállalkozóknak.

A Startoljunk rá! idén június-júliusban Sepsiszentgyörgyre, Nagyváradra, Szatmárnémetibe, Kolozsvárra és Marosvásárhelyre is eljut.

A járványügyi intézkedések miatt a helyek száma korlátozott, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. A szervezők azokra is gondoltak, akik nem tudnak személyesen jelen lenni a rendezvényeken: a regisztrált jelentkezők online is követhetik az előadásokat. Regisztrálni a vinczelorant.eu/startoljunkra oldalon lehet.

A tájékoztató körút támogatója az Európai Néppárt Képviselőcsoportja.