Hallgassa otthonában a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertjeit!

Budapest, 2019. január 26. A Mátyás-templom (budavári Nagyboldogasszony-templom) a Szentháromság téren 2019. január 26-án. MTI/Mohai Balázs

Az MTVA Archívuma több felületét tette ingyenessé az elmúlt hetekben, legutóbb a komolyzenei koncertek szerelmeseinek kedvezett és elérhetővé váltak komolyzenei koncertfelvételek, köztük a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek legnépszerűbb koncertjei is – adta hírül az MTVA.

A Mátyás-templom (budavári Nagyboldogasszony-templom) a Szentháromság téren 2019. január 26-án. MTI/Mohai Balázs

– Az elmúlt évek rendezvényei közül úgy válogattunk, hogy közönségünk újra hallhassa az általunk legemlékezetesebbnek tartott koncerteket, és bemutathassuk velük együtteseink erényeit és kimagasló művészi teljesítményeit. Saját karmestereink mellett rangos vendég-dirigensek és kiváló szólisták állnak együtteseink előtt a szokásos koncert-helyszíneinken: a Müpában, a Zeneakadémián, a Mátyás-templomban vagy éppen a Pesti Vígadóban – kezdte Igric György, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek művészeti vezetője, aki arra is kitért, hogy mely koncerteket hallgathatják meg az érdeklődők otthonukban, akár a mobiltelefonjukról. –  Közönségünk újra átélheti a Rádiózenekar alapításának jubileuma alkalmából rendezett monumentális Lully-Berlioz-estet, a Mátyás-templomi áhítatos barokk esteket, a Rádiókórus katartikus francia estjét, a táncosokkal közös, különleges 20. századi kamaraestet, Vásáry Tamás Beethoven-koncertjeit, megannyi emlékezetes zenei élményt, melyeket  újra átélhetünk és megcsodálhatunk az éter hullámain át – tette hozzá a művészeti vezető.

A teljes lista az archivum.mtva.hu/stories/mrme honlapon érhető el. A felvételeket a weboldal mellett akár mobilról, a háttérben is hallgathatják a komolyzene iránt érdeklődők.

: