Halálra fagyott egy ukrán állampolgár

Négy ukrán állampolgár tévedt el a Máramarosi-havasokban az éjjel, egyikük életét vesztette – közölte csütörtök reggel a máramarosszigeti határrendészet.

HN-információ
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Halálra fagyott egy ukrán állampolgár
Látkép a Máramarosi-havasokról Fotó: Wikipédia

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett közlemény szerint négy ukrán állampolgár – három férfi és egy nő, 30-32 évesek – átkelt a határon, de a Máramarosi-havasokban, Ruszpolyána közelében, 1600 méteres magasságban eltévedtek és fagyhalálközeli állapotba kerültek. A térségben 60-80 centiméteres a hó.

Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont vezetője szerda este arról számolt be, hogy a gyenge térerő miatt nem tudják felvenni a kapcsolatot a négy ukránnal, de hozzátartozójuk, aki az 112-es számon kért segítséget, azt mondta, hogy a négy ember közül egyikük már képtelen kommunikálni, a másik három pedig segítségért könyörög. Hat hegyimentő, hat határrendőr és egy önkéntes csapat indult utánuk, a nehéz és járművel megközelíthetetlen terepen 7-8 órás út állt előttük. Végül 1400 méteres magasságban találtak rájuk, de egyikük már nem adott életjelet.

Oana Pârcălab, a máramarossszigeti határrendészet szóvivője csütörtök reggel közölte, hogy a kórházba szállított négy ukrán állampolgár közül az egyik 5:30-kor meghalt.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!