Ha nem lesz óvás, lesz szerződés

Sikeresen lezárult a közbeszerzés, amelyet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban fel­újítás alatt álló két szint szellőz­tetőrendszere csövezetének ki­vitelezésére hirdetett meg az önkormányzat. Ha nem lesz óvás, a megbízó tíz nap múlva szerződést köthet a kivitelezővel.

[dropcap]A[/dropcap] közbeszerzési eljárásról pénteken tartottak megbeszélést a megyei tanács munkatársai és a kórház orvosai. Borboly Csaba megyeitanács-elnök akkor azt mondta, bízik benne, hogy nem lesz óvás, és idejében elkészülhetnek a munkálatokkal – amelyek miatt bizonyos tevékenységeket időközönként fel kell függeszteni az intézményben. Szó esett arról a napokban történt minisztériumi vizsgálatról is, amelyet névtelen feljelentés során végeztek a szaktárca illetékesei az intézményben. Le akarták zárni a sürgősségi osztály műtőit, ennek viszont sikerült elejét vennie Hargita Megye Tanácsának azzal, hogy álmennyezetet alakít ki a műtőkhöz vezető folyosón, így továbbra is lehet végezni műtéteket a munkálatok időszakában – közölte a megyei tanács sajtóirodája.
A jelenlévők hangsúlyozták, hogy a kórházban a felújítás elhúzódása ellenére több fiatal szakorvos állt munkába, a megye lakossága számára lényeges orvosi tevékenységek indultak be, úgymint az idegsebészet, mellkassebészet, allergológia, immunológia. Van tehát egy jó, fiatal csapat, amely keményen dolgozik, és jó csapatmunka alakult ki a régebbi szakorvosokkal, számos komoly esetet meg tudnak/tudtak oldani. Csak a mellkassebész kétezer esetet oldott meg az elmúlt öt évben, ezek között nem egy életmentő beavatkozás volt, a páciens nem élte volna túl, ha más város kórházába kellett volna szállítani, hangzott el a beszélgetésen.

HN-információ

: an accessible web community