Gyorstalpaló kezdő gyümölcstermesztőknek

Három napos, a délutáni órákra szorítkozó metszési, ültetési, növényvédelmi és oltási gyorstalpaló tanfolyamra hívja a gyümölcsfa-tulajdonosokat Dr. Máthé Emma, a Székelyföldi Bio Egyesület elnöke. A gyakorlat-orientált, bemutatóval egybekötött felkészítők Csíkszereda környékén, a Pro Agricultura Hargitae Universitas alapítvány csibai tangazdaságában, valamint a gyümölcstermesztés terén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Máthé házaspár szécsenyi bio kertjében zajlanak.

– A gondozott gyümölcsfa a kert dísze. Tegyük szebbé környezetünket a magunk által ültetett, metszett és beoltott gyümölcsfákkal. A tanfolyamon arra szeretnénk megtanítani az érdeklődőket, hogy a metszéssel hogyan alakítható a gyümölcsfák koronaformája, miként szabályozható a termésmennyiség, valamint hogyan védhetjük meg gyümölcstermő fáinkat, cserjéinket a kórokozók, kártevők többségétől – mondta el Máthé Emma. A három alkalomra koncentrálódó gyümölcsfa-gondozási felkészítőkre március 29-én, 30-án és 31-én kerül sor, 16-17 óra között. A járványügyi szabályok miatt a szervezők legtöbb 25 fős létszámú csoportot tudnak fogadni.

A tanfolyamra március 20-ig lehet jelentkezni Dr. Máthé Emmánál, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány székhelyén (Csíkszereda, Taploca út, 20 szám), vagy pedig telefonon a 0745-327.972-es számon.

Domján Levente