Gyorsan talicskával

Hagyományt élesztettek újra. Lelkesedésből nincs hiány Fotó: Vlaicu Lajos

Teleki Tivornya címmel gyerekprogramokat szerveztek szombaton Csík­szent­imrén, Alszegen. Az utca gyermekzsivajtól volt hangos.

Már reggel elkezdődtek a programok, a mindennapok falusi életében használt tárgyakat is bevontak az ügyességi játékokba. Emellett a fiatalok a Paraszt ki mit tud? játékba is benevezhettek. A vetélkedőjátékokat követően utcai retróbulival zárták a napot.
Balogh Apollónia, a Csík-
szentimrei Ifjúsági Szervezet vezetője és az esemény egyik főszervezője lapunk kérdésére elmondta, a Teleki Tivornya elnevezésű programsorozat hagyományosnak számított a koronavírus időszakát megelőzően.
– Az eseményt hagyományosan a falurészhez tartozó Szent Margit-kápolna búcsúja előtti napon tartottuk és tartjuk most is. A kezdeményezés tíz évvel ezelőtt indult, hogy a búcsú mellett programok is legyenek – hívta fel a figyelmet a szervező. Hozzátette: a mostani a Csíkszentimrén frissen újraalakult ifjúsági szervet első nagyobb eseménye, amelyet elsősorban a fiatalok szerveztek fiataloknak, természetesen az önkormányzat, helyi vállalkozások és a szülők segítségével.
Szombaton métabajnokággal, Paraszt ki mit tuddal? és egész napos gyerekfoglalkozásokkal várták az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Vlaicu Lajos

 

: an accessible web community