Gyilkosság a Kászonokban

Hivatalból indított eljárást a Hargita Megyei Törvényszék melletti ügyészség pénteken gyilkosság gyanújával, miután Kászonaltíz közelében, az ún. Inczes alja területen egy erdei úton megtalálták egy férfi holttestét, akinek halálát súlyos fejsérülés okozta, és az arcán is ütésnyomok voltak.

Háromszéki Eszter
haromszeki.eszter@hargitanepe.ro
Meg nem erősített információk szerint egy csík­szentsimoni és egy csík­szent­imrei férfi fát lopni indult a Ká­szon vidékére. Sikerrel is jártak, a fát eladták, majd az egyik kocsmában megitták az áldomást. A poharazgatás közben nézeteltérés támadt a két férfi között, ami tettlegességig fajult. Az ügyészség szombaton indított büntetőeljárást gyilkosság gyanújával V. S. ellen, aki feltehetően péntek este 10 óra körül Kászonaltíz közelében egy erdei úton, az Inczes aljának nevezett területen, alkoholfogyasztást követően kialakult spontán konfliktus során bottal több ütést mért az áldozat, E. I. fejére, aminek következtében a sértett elhunyt – tájékoztatott közleményében az ügyészség.
A közleményben kifejtik, szombaton a Hargita Megyei Törvényszék helyt adott az ügyészség javaslatának, és elrendelte a vádlott 30 napos előzetes letartóztatását. Az ügyben folytatódik a büntetőeljárás a helyes tényállás és a vádlott bűnösségének bizonyítása érdekében.
Az ügyészség megjegyezte, a büntetőeljárás során az ügyész együttműködött a Hargita Megyei Rendőrséggel és a Hargita Megyei Törvényszéki Orvostani Intézet munkatársával.