Gyermekcsoportot indítana a Vöröskereszt

Valószínűleg – az iskolakezdést követően – gyermekcsoportot is indít a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, tájékoztatott a szervezet elnöke, Micu Vasile. Mint mondta: a Vöröskereszt országos szervezetének jóváhagyásával ezentúl gyermekekkel is foglalkozhatnak, és kívánnak is élni ezzel a lehetőséggel. Természetesen nem terepre viszik a gyermekeket, hanem különböző felkészítőket tartanak számukra, „igazi egészségügyi nevelésben részesítve őket”.

[dropcap]A[/dropcap]z iskolákban toborozzuk majd a gyermekeket, biztos vagyok benne, hogy szép számban lesznek jelentkezők – közölte. A korábbi tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a gyermekek élvezik a hasonló foglalkozásokat, „sőt nem elégszenek meg az elméleti tudással, alig várják, hogy gyakorlatban is kipróbálhassák a tanultakat”.
A gyergyói Vöröskeresztnél tartottak már tájékoztatókat kicsik számára, erre irányult a Beteg a babám elnevezésű program is, amelynek keretében Gyergyószentmiklós iskoláiban tartottak interaktív előadásokat.
– Lehet, hogy a jelentkező gyermekek később az ifjúsági csoportunk tagjai lesznek – vetítette előre Micu Vasile, hozzátéve: nemcsak az általános, hanem az elemi iskolás gyermekeket is igyekeznek megszólítani.
A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt ifjúsági csoportja továbbra is sikeresen működik: a marosfői EU Táborban – a Hargita Megyei Mentőszolgálattal közösen –, Tusványoson és a Gyergyó­szent­miklóson tartott EMI-táborban is a szervezet fiatalokból álló részlege dolgozott. Micu szerint 18-20 fő tevékenykedik a nagyobb fesztiválokon és táborokban, „akik már felkészült elsősegélynyújtóknak számítanak, és kiválóan végzik a rájuk háruló feladatokat”.
– Rendkívül sokat jelent számunkra, hogy rendelkezésünkre áll ez a fiatal csapat, látszik rajtuk a lelkesedés, ami mindenkinek pluszmotivációt ad – közölte a szervezet gyergyószentmiklósi rész­legének vezetője.
Az önkéntesek létszámával kapcsolatban hangsúlyozta: rájöttek, hogy inkább a minőségre, nem pedig a mennyiségre kell törekedni: olyan időszak is volt, amikor közel 80 önkéntesük volt, mára ez a szám 52-re módosult.

Kertész László

: an accessible web community