Gyergyói fiatalok Káptalanfü­re­den

Idén már második alkalommal táboroztak gyergyószentmiklósi fiatalok Káptalanfüreden Rákosmente önkormányzatának jóvoltából. A kirándulás lehetősége a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhető.
– A testvértelepülési kapcsolat akkor igazán élő, ha a különböző társadalmi csoportok, szervezetek aktívan részt vesznek benne, azt továbbszervezik, fejlesztik, magukénak vallják és szerepet vállalnak benne. Jó példa erre ez a nyári tábor a XVII. kerület jóvoltából, amelyről élményekkel teli térhettek haza városunk fiataljai – fogalmazott Madaras Szidónia, a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal szóvivője. Hozzátette, a városvezetés reméli, lesz folytatása a hasonló kezdeményezéseknek. A Rákosmenti Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a 16–25 év közötti gyergyószentmiklósi diákok egy hetet töltöttek a Balaton partján, ahol az általuk szervezett XII. Gyergyói Ifinapokra készültek, de emellett a kikapcsolódásra is szántak időt. A kulturális programok között városnézés, balatonfüredi hajókirándulás és a Vaszary villában nyílt tárlatok megtekintése is szerepelt. Az Ifitéka idei káptalanfüredi táborozását Rákosmente Önkormányzata, Horváth Tamás alpolgármester, Szabó Katalin és Virág Mihály önkormányzati képviselők támogatták.
Gyergyószentmiklós egyébként 1993-ban lett Budapest XVII. Kerületének testvérvárosa, azóta pedig számos alkalommal látta vendégül egymást a két település.

05_gyergyo_tabor_hirfolyam