Gyergyóditrói az év igazgatója

Az Év Igazgatója kitüntetésben részesült Cristina Hadâmbu, a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Középiskola igazgatója. Az AVE Romania egyesület által kiosztott rangos elismerés közel tízezer eurós díjat jelent az iskolának, az igazgatónak pedig szakmai fejlődésre nyújt lehetőséget.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gyergyóditrói az év igazgatója
Fotó: Cristina Hadâmbu/Fb

„A díj nemcsak nekem, hanem a kollégáimnak is szól, valójában az egész Hargita megyének, hiszen nagyon sokat dolgozunk a gyermekek felzárkóztatásáért, azért, hogy a kisebbségi iskolák is eredményeket érjenek el, a nyelvtanulási nehézségek ellenére is. Megtiszteltetés volt számomra, hogy Hargita megyét képviselhettem ezen a rangos versenyen, valójában egyáltalán nem számítottam arra sem, hogy bekerülök a döntőbe, nemhogy a díjra” – nyilatkozta érdeklődésünkre a díjkiosztó másnapján Cristina Hadâmbu.

A versenyt meghirdető AVE Romania (Asociația pentru valori în Educație) egyesület az oktatási rendszer javítása érdekében számos projektet működtet, többek között az oktatási intézmények számára szerez anyagi támogatást, és lehetőséget biztosít azok vezetői számára képzési programokban való részvételre. Az üzletemberekből és oktatási minisztériumi szakemberekből álló zsűri egy átfogó kérdésekre épülő dolgozat révén, valamint jelölések alapján értékelte a benevezőket.

„A dolgozatomban az iskolánk megvalósításairól, a munkám kezdete óta megvalósított változtatásokról, újításokról írtam, és a végén üzenetet fogalmaztam meg a többi iskolaigazgatónak, miszerint empátiával és szeretettel kell fordulnunk a gyermekek felé, mert másképp nem tudjuk bevonzani és megtartani őket az oktatási rendszerben” – ismertette a részleteket Cristina Hadâmbu. Hozzátette: a díj elnyerése által az egész ország megismerte a ditrói Puskás Tivadar Szakképző Középiskolát, emellett egy 3500 és egy 5000 eurós támogatási csomaggal is gazdagodott a tanintézet. Az iskola vezetője pedig akadémiai képzésre kapott lehetőséget vezetés és oktatásmenedzsment területen.