2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Gyenisz Kuljas a hős: Döntőben a Sportklub

Drámai mérkőzésen, hosszabbítás után, aratott egygólos győzelmet a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Ferencváros-Telekom ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjének hatodik meccsén és bejutott a sorozat fináléjába. „Megvédhetik bajnoki címüket” a csíkiak.

Kemény párharcnak indult a jégkorong Erste Liga társbajnokainak – Csíkszeredai Sportklub és Ferencváros-Telekom – csatája a sorozat elődöntőjében. Nyitásként a Ferencváros tudott nyerni, majd zsinórban háromszor a csíkiak húzták be a „strigulát”. Ennek fényében két meccslabdával játszottak kedden este a Tüskecsarnokban, ám végül vereséget szenvedtek.
A hatodik meccset már Csíkszeredában rendezték meg, ahol a vendég oldalon nem volt változtatás a keretben, míg a hazai részen Loginov helyét Gyenisz Kuljas vette át. És hogy ez milyen jó megérzés volt a Jason Morgan–Hozó Levente edzőpárostól, az csak a 73. percben derült ki.
A mérkőzés parádésan indult hazai szempontból, hiszen alig három perc alatt két góllal is sokkolni tudta ellenfelét a Csíkszeredai Sportklub. Előbb a 25. másodpercben, majd másfél percre rá újfent Combs volt eredményes. A Sportklub nem tudta kihasználni az óriási lélektani előnyt, hiszen a vendégek azonnal szépíthettek volna, de Hajós kihagyott egy három az egy elleni kontrát, vagy Szamankov védett nagyot. A Ferencváros viszont lassan-lassan éledezni kezdett és végül a hetedik percben Kóger tudta meglepni a fehérorosz kapust egy nem túl veszélyes lövéssel, felhozva mínusz egyre a Fradit. Az első harmad második felére rátérve a Sportklub irányított, és jöttek a helyzetek is. Leginkább Taratuhin és Tousignant volt elemében, de Arany Gergely hárítani tudta a csíki ziccereket.
A második felvonás is remekül indult hazai szemszögből. Mindössze két perc elteltével kettős előnybe kerültek a kék-fehérek. A kettős fórt mindössze 20 másodperc alatt használta ki a Sportklub. Wishart iratkozott fel a góllövők listájára. A folytatásban kiegyenlített mérkőzést lehetett látni, ahol leginkább a semleges zónában küzdöttek a felek. A harmad végéhez közeledve előnybe került a Ferencváros. A Sportklub remekül ölte a játékot, de mindössze hat másodperccel Tousignant büntetésének lejárta előtt Tóth Adrián juttatta Szamankovon túl a pakkot, hatalmas szerencsével.
Egygólos előnnyel várhatta a harmadik harmadot a Sportklub, akárcsak két nappal korábban. A Ferencváros nagy rohamokat indított az egyenlítés érdekében. Ez pedig a 46. percben össze is jött Somogyi révén. A Ferencváros nem hagyott alább, tovább rohamozták Szamankov kapuját, köszönhetően annak is, hogy a Sportklub játékosain mintha fokozatosan kiütközött volna a fáradtság. A harmad ennek ellenére Papp Szabolcs helyzetével zárult, ám döntetlennel végződött a rendes játékidő. A hosszabbításban mindenkire rácáfolt a Sportklub. Ellentétben a harmadik harmadban mutatott játékkal, ezúttal ők voltak, akik dominálni tudtak, helyzetek sorát alakították ki Arany ketrece előtt. Ugyanakkor a Ferencváros előtt ott voltak a kontra lehetőségei, ám ezekkel ők nem tudtak élni. A mindent eldöntő gól végül a 73. percben érkezett. Papp Szabolcs élesen kapu elé belőtt passzába Gyenisz Kuljas ért bele remekül, a hálóba juttatva a pakkot.
Ezzel a győzelemmel a Sportklub nemcsak a mérkőzést, hanem a párharcot is behúzta, és 4–2-es összesítéssel bejutott az Erste Liga fináléjába.
A nap másik mérkőzése, a Debreceni DEAC – Brassói Corona tegnap este lapzárta után ért véget.

 

Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 4–3 (2–1, 1–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után.
Gólszerzők: Combs (1., 3.), Wishart (23.), Kuljas (73.) illetve Kóger (7.), Tóth A. (38.), Somogyi (46.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Csíkszeredai Sportklub javára.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb