Gyenge játék után vereség

Fotó: László F. Csaba

Második bajnoki mérkőzését is elvesztette az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idényében: a nyitófordulóban Désen elszenvedett 2–1-es vereség után péntek este hazai közönség előtt sem sikerült győznie Dican Ferenc legénységének.

A találkozó első fél órája izgalommentesen telt el, a 31. percben viszont a Concordia egy ellentámadása végén Voicu egyedül vezette rá a labdát Gyengére, mintegy tíz méterről kapura is lőtte a játékszert, ám a csíki kapus jól zárt és bravúrral védett. Egy perccel később Schieb fejelte kissé veszélyesen a labdát a chiajnaiak kapujára, ám a helyzet kimaradt, ahogyan a következő is, amikor egy ellentámadás végén Gál-Andrezly beadásából Palmeș 6 méterről sem tudta legyőzni a vendégek hálóőrét.

A szünet után az első negyedóra eseménytelenül telt el, a 62. percben Csüröst Jebari váltotta, ám a csere nem rázta fel nagyon a csíkiakat. A 74. percben El-Sawy jobb oldali beadását követően Gál-Andrezly csúsztatta meg a labdát Palmeș felé, azonban a játékszer kevéssel ugyan, de elkerülte a Concordia kapuját. A vendégek a hajrában sokkal aktívabbak voltak, érződött játékukon, hogy ők nem egy pontért jöttek Csíkszeredába. A 85. percben Pațurcă távoli lövését követően a labda a kapufán landolt, onnan viszont pont Ndiaye elé pattant, aki Llullakuhoz passzolt, utóbbi pedig nem hibázott és megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát. A ráadás nyolcadik, egyben utolsó percében mintegy 22 méterre a Concordia kapujától Apro végzett el egy szabadrúgást, ám ez csak riadalmat okozott a vendégeknek, így a chiajnaiak 1–0-ra megnyerték a találkozót.

A csíki focisok a meccs végén a hazai szurkolótábor biztatását ugyan megköszönték, a választ viszont nem teszik az ablakba, ugyanis a Lokálpatrióták csoport vezetője eléggé leszidta a piros-fehéreket a pályán mutatott teljesítményük miatt.

Kopacz Gyula

Fotó: László F. Csaba

: an accessible web community