Grafikusképzés az inkubátorházban

Január 15-én szá­mí­tó­gé­pes gra­fi­kusképzést indít a Hargita Business Center és a csíkszeredai Kalot Egyesület a szé­kely­ud­var­he­lyi inkubátorházban. A 10 hétvégén – szombaton és vasárnapokon – zajló kurzus célja elsajátítatni a grafikusszakma alapjait, megismertetni a Photoshop, Illustrator, InDesign programokat.

Az oktatási minisztérium által akkreditált számítógépes grafikusképzés ideje alatt a hangsúlyt a gyakorlatra fektetik, oktatóknak olyan szakembereket kértek fel, akik a szakmában dolgoznak – tudtuk meg a szervezőktől.

– Mivel az egész nem ér semmit művészeti alapok nélkül, ezért ezzel kezdünk. Később szó lesz az alkotások jogi vonatkozásáról is, de mivel egy kiadvány szerkesztésénél nagyon fontos a helyesírásra figyelni, ezért lesz helyesírás tantárgy is. Az Adobe-csomagban elsőként a Photoshopot mutatjuk be, ami a képek szerkesztésére szolgál. A másik program az Illustrator. A harmadik program az InDesign, amit kiadványok szerkesztésére használhatnak. Ez sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint egy Word, de kellő gyakorlat nélkül annyival nehezebb is boldogulni vele – mondta el Berkeczi Zsolt szervező, előadó.Ha a tanfolyam végére nem is lesz mindenki feltétlenül dizájner, de kicsit mindenképp fog érteni az arculattervezéshez, a logók tervezéséhez, illetve készítéséhez és a kiadványszerkesztéshez is – ígérik a szervezők. A tanfolyamra e-mailen (zsolt@hbcenter.ro) vagy telefonon (0760–829285) Berkeczi Zsoltnál jelentkezhetnek az érdeklődők.