GeoFolk – másodszor Csíkszeredában

A tablókon 2500 néviselet | A szerző felvétele

Bár 2021 februárjában egy téli vihar elsodorta a Dávid Botond fotográfus által megálmodott GeoFolk projekt csíkszeredai kiállítását, az azóta kibővült, mintegy 300 új felvétellel gazdagodott tárlat újra a megyeszékhelyre érkezett.

Kiállításmegnyitóra várta csütörtökön a csíkszeredaiakat és a már a városba érkezett zarándokokat Csíkszereda önkormányzata, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, valamint a főszervező Magyarság Háza.

A bemutatott GeoFolk projekt ötletgazdája, Dávid Botond székelyudvarhelyi fotós azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ összes népviseletét kiállítás formájában ábrázolja. Az 54 méter hosszúságú kiállítás jelenleg közel 2500 fényképet foglal magában, és ez a szám folyamatosan bővül.

A kiállítást Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója nyitotta meg, valamint köszöntötte az érdeklődőket Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Dávid Botond is. Csibi Krisztina elmondta: a nemzeti összetartozás napja alkalmából egyhetes programsorozatot indítottak, amelynek jelentős helyszínei vannak Székelyföldön. Ennek a programnak az egyik állomása a csíkszeredai GeoFolk kiállítás, tette hozzá.

Farkas Endre

: an accessible web community