2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Gelence lesz az ellenfél

Még nem zárult le teljesen a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei kiírása, ennek ellenére az már ismert, hogy az FC Székelyudvarhely indulhat el a harmadosztályba való feljutásért vívott selejtezőmeccsen. Gelencét kapták ellenfélül. Az első találkozó a sétatéri stadionban lesz.

Józsa Csongor
jozsa.csongor@udvarhely.ma
Az FC Székelyudvarhely a második a tabellán a 4. Ligában, egy elhalasztott mérkőzése még hátravan a Botorok János és Szin Ferenc által irányított gárdának, vasárnap 18 órától a Csík­szent­simoni Szefite otthonában lépnek pályára. Amennyiben megnyerik ezt, akkor bajnoki címet szereznek, viszont botlás esetén is ők mehetnek a 3. Ligáért folyó feljutásért. Jelenleg az FK Csíkszereda fiókcsapata áll az élen, de nekik nincs indulási joguk a selejtezőre, hiszen a megyeszékhelyieknek a harmadosztályban szerepel az anyaegyesületük.
Tegnap a Román Labdarúgó Szövetség székhelyén elkészítették a selejtezőmeccsek párosításait. Változott az elmúlt években alkalmazott versenykiírás: nem egyetlen találkozón (semleges pályán) dől el, ki játszhat egy szinttel fennebb, hanem az együttesek oda-visszavágó alapján döntik el a győztes kilétét. Az FC Székelyudvarhely ellenfele Kovászna megye bajnoka, a Gelencei Nemere lesz. A Kézdivásárhely melletti, mintegy ötezer fős település gárdája 67 ponttal nyerte a megyei bajnokságot a 64 pontos Bereck előtt.
A sorshúzás alapján a páros­meccs első felvonását június 20-án Székelyudvarhelyen rendezik, egy hétre rá lesz Gelencén a visszavágó. Botorok János, az SZFC edzője elmondta, a klub célja, hogy megnyerje a selejtezőt: „Úgy vágunk neki, hogy nyerni szeretnénk. Gazdag településről van szó, a keretükben van Kézdivásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból is játékosuk. Annyira még nem ismerjük, hogy kijelenthetjük, hogy jobbak-e vagy sem. Az első találkozó után már tisztább lesz a kép”.
Az FC Székelyudvarhely szerdán délután az FK Csíkszeredával játszott egy edzőmeccset, melyen utóbbiak 7–3-ra nyertek. A hazaiakon érződött a közös edzéshiány. Sok idő nem maradt, hogy rendezzék a sorokat, vasárnap bajnoki, bő egy hét múlva selejtező vár a sportolókra.

Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb