Fuss Neki! Udvarhely – Már lehet jelentkezni

Elekes István, Csáki Rozália és Vas Réka | Fotó: Miklós Dalma

A hagyományokhoz híven ebben az évben már tizenegyedik alkalommal szervezik meg Udvarhelyen a Fuss Neki! adománygyűjtő sporteseményt. Ezúttal visszatérnek a sétatéri tömegfutáshoz, de arra is lesz lehetőség, hogy a jelentkezők egyénileg szaladjanak, így támogatva a kiválasztott civil szervezetet. Utóbbiak a mai naptól jelentkezhetnek.

A megszokott keretek között zajlik október 9-én a Fuss Neki! Udvarhelyen. Csáki Rozália, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója csütörtökön délelőtt Vas Rékával és Elekes Istvánnal együtt tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy elkezdődött a civil szervezetek regisztrációja. Réka a csíkszeredai rendezvény, István pedig a gyergyószentmiklósi adománygyűjtési akció programfelelőse, emellett mindketten a Civil háromszög tagjaként is részt vettek a sajtótájékoztatón. A Civil háromszög a közösségi filantrópiáért elnevezésű projekt összefogja Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszéket, segíti a három térség civil társadalmának fejlődését.

Idén Udvarhelyen nem lesz változás az adománygyűjtési akcióban. A hangsúlyt inkább arra helyezték, hogy megfelelő módon tudják átadni a projekttel kapcsolatos tudást és tapasztalatot a másik két városnak. Csíkszeredában már májusban sikeresen megtartották a sporteseményt, Gyergyóban jelenleg a regisztrációs félidőnél tartanak. Udvarhelyen az elmúlt tíz év alatt kialakult elveket követik, s a járvány okozta korlátozások után a futók újra a Sétatéren startolhatnak el. Csáki elmondta, hogy visszatérnek az egyetlen nagy közös eseményhez, ugyanakkor hibrid módszert is alkalmaznak – aki szeretne, szaladhat a fő helyszínen kívül egyéb, általa választott útszakaszokon is. A biciklisek szintén más útvonalon teljesítik a távot.

A szervezetek augusztus 22-éig jelentkezhetnek, augusztus 11-én személyes találkozóra hívják őket. A nagykövetek jelentkezése augusztus 23. és szeptember 12. között, az adománygyűjtési időszak pedig szeptember 13. és október 9. között történik. A rajtcsomagokat október 5-étől kezdve adják át a nagyköveteknek, az eredményhirdetésre október 18-áig kell várni. Az adománygyűjtő sporteseménnyel kapcsolatosan bővebb információ a Fuss Neki! megújult udvarhely.fussneki.ro honlapján olvasható.

Miklós Dalma

: an accessible web community