Funkcionális szempontból kész

Terepen az átvevőbizottság. Harminc napot adtak a hiányosságok pótlására

Bár a munkálatok még korántsem fejeződtek be, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának átvételező bizottsága átvette a Kossuth Lajos utca 28., 30., 32., 34. és 36. szám alatti lakótömbök hőszigetelési munkálatait. A kivitelezőnek harminc nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkálatokat és a jelzett problémákat megoldja.

Terepen az átvevőbizottság. Harminc napot adtak a hiányosságok pótlására
Terepen az átvevőbizottság. Harminc napot adtak a hiányosságok pótlására

A szemmel látható hiányosságok ellenére is átvette tegnap a csíkszeredai városháza átvételező bizottsága a Kossuth Lajos utca 28., 30., 32., 34. és 36. szám alatti lakótömbök hőszigetelési munkálatait. A három előirányzott funkciót teljesítette a kivitelező, azaz kicserélte a nyílászárókat, „palástolta” az épületet és hőszigetelte a tetőzetet a Kossuth Lajos utca 28–36. szám alatti tömbházaknál, nincsenek statikai és szerkezeti problémák, így az átvételező bizottság nem utasíthatta el az átvételt – mondta el Bulbuk Márton, a bizottság elnöke a tegnapi terepszemlén. Ugyanakkor megállapították, hogy még vannak befejezetlen munkálatok, ezek közül a leginkább szembetűnő a főfront homlokzata festésének egy része, a hátsó ajtók beszerelése. A lakókkal, tervezővel és a munkafelügyelővel közösen összeállított hibalista valamennyi pontjának kijavítására és a munkálatok befejezésére 30 nap áll a kivitelező rendelkezésére – derült ki a sajtótájékoztatón.
Bulbuk Márton hangsúlyozta, folyamatban lévő átvételről van szó, a hibalista minden lépcsőházban ki volt függesztve, és a lakóknak lehetőségük volt jelezni az apró szépséghibákat, például, ha valahol nem megfelelően lejt a párkány, ezeket is a következő harminc napban kell kijavítania a kivitelezőnek, és ezt követően kerül sor a végleges elszámolásra. Kifejtette, a munkálatok előre leszerződött értéke 1,7 millió lej volt áfa nélkül, de várhatóan a valós érték kevesebb lesz elszámoláskor, mivel több helyen nem kellett nyílászárót cserélni.
Bulbuk Márton kitért arra, hogy a földszinten és az első emeleten található kereskedelmi felületek nem részei a projektnek, de ezek tulajdonosaival folyamatos az egyeztetés, hogy az egységes kinézet érdekében vállalják a vakolatjavítás és a festés költségeit.
Füleki Zoltán alpolgármester hozzátette, a városban zajló sok hőszigetelési munkálat miatt nem állt elég munkás a cégek rendelkezésére, ennek ellenére örül, hogy a Kossuth utcai beruházás a végéhez közelít, és bizakodó a többi munkálattal kapcsolatban is.

Háromszéki Eszter