Frontális ütközés is történt

Illusztráció HN-archív

Belerohant egy 62 éves csíkszeredai sofőr vezette személygépkocsi vasárnap délután Csíkszeredában a 123/F jelzésű megyei út és a 13/A jelzésű országút kereszteződésénél egy 33 éves csíkmadarasi férfi vezette személyautóba – derül ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.  A felcsíki sofőr megállt, hogy balra forduljon, ekkor történt a baleset, amelyben megsérült egy 54 éves csíkszentsimoni nő, aki a csíkszeredai sofőr utasa volt. A szerencsétlenség idején egyik sofőr sem volt alkoholos befolyásoltság alatt. Az ügyben eljárást indítottak.

Frontálisan ütközött egy 30 éves Galac megyei férfi vezette személygépkocsi vasárnap délelőtt az E578-as európai úton egy 23 éves gyergyócsomafalvi fiatalember vezette személyautóval. A vétkes sofőr Csíkszereda irányába haladt, amikor egy különösen veszélyes jobbos kanyarban átsodródott a menetirányával ellentétes sávra, így nekiütközött a szabályosan közlekedő autónak. A gyergyószéki autóvezető megsérült. A szerencsétlenség bekövetkeztekor egyik sofőr sem volt alkoholos befolyásoltság alatt. Az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Személygépkocsival ütközött egy 71 éves csíkszeredai férfi vasárnap délelőtt, amikor elektromos kerékpárral behajtott a Taploca utcáról a  12/A jelzésű megyei utat és az E578-as európai utat összekötő  körforgalomba. Itt egy 22 éves gyergyócsomafalvi fiatalember vezette személygépkocsival ütközött. A balesetben megsérült a biciklis, de sem ő, sem pedig a gépkocsivezető nem volt alkoholos befolyásoltság alatt. Ebben az ügyeben is büntetőeljárást indítottak – áll a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában.