2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Folytatódnak a küzdelmek

Két harmad után egygólos előnyre tett szert a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének ötödik meccsén a Ferencváros-Telekom ellen, ám kétgólos vereség lett a vége. A kék-fehérek nem tudták lezárni a párharcot, így Csíkszeredába költöznek a felek.

Zsinórban három meccset húzott be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Ferencváros-Telekom elleni jégkorong Erste Liga elődöntő során. Ennek következtében a Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által felkészített kék-fehérek egy győztes meccsre kerültek a bajnoki döntőtől. A Ferencváros viszont az utolsó szalmaszálak egyikébe igyekezett kapaszkodni, hogy elkerülje a búcsút.
A társbajnokok párharcra eddig is pikáns meccseket hozott. Néhol túlzottan engedékeny játékvezetői felfogás mellett. Ennek eredményeként mindkét oldalon voltak hiányzók az ötödik meccsre. A hazai oldalon Hodgman nem tudott jégre lépni, ám visszajött Kulmala, míg a túloldalon Részegh Zsolt vagy épp Fodor Csanád hiányzott. Előbbi idénye véget ért, míg utóbbi talán reménykedhet még abban, hogy visszatérhet.
A találkozó első harmadában az eredménykényszer miatt is aktívabb volt a hazai csapat, több alkalommal igyekeztek bevenni a remeklő Szamankov ketrecét, de a csíki hálóőr mindent fogott. A feszültség már ekkor érezhető volt, sok volt a kiállítás, de ezekből egyik csapat sem tudott előnyt kovácsolni.
Vendég kapuvas vezette fel a második harmadot, aztán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Szamankov és Arany is jól teljesített, és a védelmek is fegyelmezetten melóztak a büntetések alatt. A Fradi kapusa az utolsó percben viszont nem tudott védeni, Taratuhin lépett ki a védők között, majd lőtt a kapuba.
Az utolsó játékrészből 20 másodperc telt el, amikor a Ferencváros egyenlített: Kóger passzát Somogyi lőtte be szép mozdulattal, kapásból. Még jobban pörögtek a csapatok, de az újabb gólt is a hazaiak szerezték: Szamankov védése után a kipattanót Tóth Gergely tette vissza, a kapu előtt pedig Hegyi érkezett. A Csíkszereda hajrázott az egyenlítésért, emberelőnyben kapuvasig is eljutott Papp révén, és kapuslehozatallal is próbálkozott, ám ebből is a Ferencváros jött ki jobban: Tóth Adrián talált be.

Fordított a Brassó
Önbizalomtól duzzadva várhatta a Brassói Corona csapata a Debreceni DEAC elleni elődöntő ötödik összecsapását, hiszen a két brassói vereséget két debreceni győzelem követte.
Hazai oldalon Tőke kezdett a brassói kapuban, míg a DEAC első sorában Pesztunov játszott a sérült Novotny helyett. Óvatos játékkal indult a meccs, a vasárnapi rohanás után kevesebb volt a helyzet. Az első harmadban egy-egy fór maradt ki mindkét oldalon. A legnagyobb lehetőség Fowlie előtt adódott, de Hetényi jól védett.
És a második felvonás is a kapusokról szólt. Ebben az időszakban a DEAC próbálkozott többször. A vendégek elveszítették Bogesicet sérülés miatt. A harmad végén a Corona fórban rohamozhatott, de ezúttal sem született meg a vezető találat. Az utolsó harmad sem hozott változást, jól védtek a kapusok, bár valamivel kevesebb volt a helyzet. A végén Valchar dönthetett volna, ám nem tudta bevenni Hetényi kapuját.
A ráadás bő négy percig tartott, Boriszenko szép akció végén fonákkal talált be. A Brassó így 0–2-ről nyert sorozatban három meccset, és egy lépésre van a finálétól.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés
Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Somogyi (21.), Hegyi (48.), Tóth A. (59.), illetve Taratuhin (40.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára.
Brassói Corona – Debreceni DEAC 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Boriszenko (65.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Brassó javára.
A további műsor
6. mérkőzés, ma: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30), Debreceni DEAC – Brassói-Corona (19.30).
7. mérkőzés (ha szükséges), szombat: Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (20.30).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb