Folytatódik a higiéniai segélycsomagok kiosztása Csíkszeredában

Fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Bővült az Európai Unió által biztosított higiéniai csomagokra jogosultak köre Csíkszeredában – tájékoztatott a polgármesteri hivatal. A szociális támogatásban, a családi pótlékban részesülőkön kívül az I. és II. fokozatú fogyatékossági besorolással rendelkező személyek is részesülhetnek a segélycsomagokban.

Fontos tudni, hogy esetükben nem csak a jogosult személy veheti át a csomagot. Ugyanakkor kizáró jelleggel szükség van az érvényes fogyatékossági besorolást igazoló bizonylat (certificat de încadrare în grad handicap), valamint az érvényes személyi igazolvány felmutatására.

A szociális segélyben, illetve a családi pótlékban részesülők esetében az a személy veheti át a csomagot a maga és a családtagjai számára, aki kérvényezés után jogosulttá vált erre (titular). Átvételkor szükséges az érvényes személyi igazolvány felmutatása.

A csomag fogkefét, fogkrémet, folyékony szappant, gyermek- és felnőttsampont, valamint mosószert tartalmaz, és átvehető a Multiidea Kft. Hargita út 60/bis szám alatti raktárában hétfőn, kedden és szerdán 11.00–14.00 óra között. Bővebb információért a Szociális Igazgatósághoz fordulhatnak e-mailen (social@szereda.ro) vagy a 0266-315120/115-ös telefonszámon.

HN-információ