Foltozgatunk

Romániában rendesen utat építeni, azt karbantartani fikció. És ezt nemcsak én állítom, hanem több százezer autós. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az észak-erdélyi autópálya immár húsz éve készül, és még most sincs befejezve. De az országutak karbantartása is egy örökkévalóság, és erre már Hargita megyében is van példa.
Autós ismerősöm meséli, hogy a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országutat felmarták, heteken keresztül ott vannak a mesterséges árkok, ami autósok, de főleg a motorkerékpárosok számára nagyon balesetveszélyes. A napokban hasonló felmarásokat lehetett észlelni a megyeszékhelyet Kománfalvával összekötő országúton is, Csíkszépvíz keleti kijáratától egészen a bákói megyehatárig. Pedig az említett útszakaszon pár éve teljesen új aszfaltszőnyeget terítettek le Gyimesközéplok községben, ám helyenként az útburkolat állapota már nem megfelelő.
Nyugaton az útkarbantartást – pláne egy forgalmas úton – kissé másképp végzik. A felmarást szinte azonnal friss aszfalttal tömik be, hengerlik, így csak pár óra erejéig lassítják a forgalmat a kátyúzásokkal. Sőt, vannak országok, ahol az útkarbantartási munkálatokat éjszaka végzik, így az autósok kevésbé vagy egyáltalán nem mérgelődnek amiatt, hogy nehézkes a haladás.
Hogy miért is tátonganak a mesterséges árkok az ország útjain? Nos, erre pár évvel ezelőtt egy csíkszeredai elöljárótól kaptam választ. Pedig neki köze nincs az országutakhoz. Történt, hogy Csíkszereda néhány utcájában felmarták az aszfaltot, majd az autósok hetekig kerülgették, én pedig vettem a bátorságot és rákérdeztem az akkor illetékes személyre: miért nem lehet azonnal befoldani a gödröt? A válasz: mert csak akkor rendelik meg az aszfaltot, amikor tudják, mekkora mennyiség kell a felmart aszfaltréteg befoltozásához.
Valószínű, hogy ez a helyzet az országutaknál is, nekem viszont mint autósnak, csupán egy kérdésem lenne: ha előre tudjuk, hogy hány négyzetméteren marjuk fel a tönkrement aszfaltréteget és a mesterséges lukba mennyi aszfalt kell, akkor nem lehetne, hogy egyszerre csak akkora burkolatot szedjünk fel, amit pár óra múlva be is tudunk tömni? Ja, hogy ezt ki is kell számítani. Vagyis ki kellene, mert amint az ábra mutatja, pont ezt a fontos tényt felejtik el évről évre az utászok.

Kopacz Gyula

: an accessible web community