2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

FK-siker a csíki ködben

Zsinórban hatodik meccsén szerzett pontot az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 14. fordulójában. Tegnap este a csíki ködben a Kolozsvári Universitatea hagyta el vesztesen a pályát, a sikernek köszönhetően a Valentin Suciu által edzett csapat a kilencedik helyig tornázta fel magát a tabellán.


Folytatódik az FK Csíkszereda remek sorozata a labdarúgó 2. Ligában: Valentin Suciu csapata zsinórban hatodik meccsén szerzett pontot tegnap este. A csíki ködben a Kolozsvári Universitatea a meccs elejét és végét uralta, az FK viszont a találkozó többségében jobban játszott ellenfelénél, így megérdemelten nyert. A sikernek köszönhetően egyébként a kilencedik helyre kúszott fel az FK Csíkszereda.

A tegnap esti meccset a vendégek kezdték bátrabban, Rybánszkynak a 12. percben kellett nagyot védenie Pârvulescu lövésekor. Innentől viszont a hazaiak vették át a kezdeményezést, és első komoly helyzetüket gólra is váltották: Eder lövését védte a kolozsváriak kapisa, de a kipattanó labdát Bauza védhetetlenül lőtte a vendégek kapujába. A 37. percben Eder szabadrúgását követően szállt a vendégkapu mellé a labda, a 44. percben a kolozsváriaknak is volt egy helyzetük, de az kimaradt.

A szünet után hamar megduplázta előnyét az FK, a 46. percben egy gyors támadás végén Marrone remek beadását használta ki Mészáros. A találatot követően sokáig egyik félnek sem volt helyzete, ám az utolsó negyedórára feléledtek a kolozsváriak, a 78. percben Golan szépített ugyan, de a hátralévő perceket a csíkiak jól kivédekezték, így 2–1-re behúzták a meccset.

Az FK Csíkszereda hétfőn 18 órától Románia-kupa-meccset játszik hazai környezetben, a piros-feketék az Aradi UTA gárdáját fogadják.

Eredmények

2. Liga, 14. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 1–0, U Craiova 1948 – Bukaresti Metaloglobus 1–0, Dunărea Călăraşi – CS Mioveni 1–0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Concordia 1–0, VSK  Slatina – Turris-Oltul Turnu Măgurele 2–1, Lénárdfalva – Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2–0, Bákói Aerostar – Temesvári ASU Politehnica 2–2, Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1–1. A Bukaresti Rapid – Resicabányai MSC találkozó lapzárta után ért véget.

A korábban elnapolt találkozók pótlásának időpontjai: december 1.: Dunărea Călăraşi – Turris-Oltul (16.45). december 2.: Kolozsvári U – Farul (16.45), Temesvári Ripensia – Mioveni (14); december 11.: Kolozsvári U – Ripensia (14); december 14.: Ripensia – Farul (14).Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb