Fiú_csapat_tábor az erdélyi ferencesekkel

[dropcap]A[/dropcap]z erdélyi ferences szerzetesek fiúcsapattábort szerveznek 16–35 év közötti fiúknak, fiatalembereknek szeptember 3–6. között a Maros megyei Szentdemeteren (Dumitreni).
A tábor célja, hogy a résztvevők Assisi Szent Ferenc evangéliumi egyszerűségéből kiindulva a közös tevékenységek (barkácsolás, túrázás, beszélgetés, közös imádkozások, étkezések) során rájöjjenek és tudatosítsák, miben áll a hiteles keresztény férfi öntudat, és megoldásokat találjanak, hogy hazatérve otthonaikba, miként tudják fejleszteni, alakítani azt magukban. Mivel az idei év a Gyulafehérvári Főegyházmegyében a szórvány éve, a szervezők arra gondoltak, hogy egy szórványvidéken lévő plébánián tartják meg a lelki megújulást célzó rendezvényüket. Így esett a választásuk Szentdemeterre, ahol a ferencesek Sebestyén Ágoston helyi plébánossal közösen szervezik meg a fiúcsapattábort. A résztvevők a házigazdáknak kétkezi munkájukkal igyekeznek meghálálni a vendéglátást, és ezáltal segíteni a helyi közösségnek.
A szállás a szentdemeteri plébánián lesz. A táborozóknak ide kell megérkezniük szeptember 3-án, csütörtök délután 6 óráig. A táborban való részvétel díjtalan. Az étkezést az otthonról vitt élelmiszerből oldják meg a résztvevők. További részletekről tájékozódni az ofm.ro/eferi/node/177 honlapon, érdeklődni pedig az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet: Mănăstirea Franciscană 400112 Cluj-Napoca, str. Victor Deleu nr. 4.; tel.: 0746–774701 (fr. Pantea Tibor); e-mail: frtibi@gmail.com.
Jelentkezni augusztus 26-ig lehet. A helyek száma korlátozott!

Borsodi L. László, ferences sajtóreferens

: an accessible web community