FIF lelkinap Gyimesbükkön: Együtt gondolkodás

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) lelkinapot szervez május 28–29. között Gyimesbükkön. A program célja az önkéntesek hitben és hivatásban való megerősítése, valamint az együtt gondolkodás elősegítése. Hodor Andrea és Firtelmeister Mária szervezőktől megtudtuk: a FIF számos rendezvénnyel készült erre az évre is, ezért volt szükség a kifejezetten a pihenésre, feltöltődésre épülő lelkinapra.

Pihentet-Ő címmel szervez lelkinapot a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) kifejezetten önkéntesek számára Gyimesbükkön. A program során összehangoló játékokat, workshopokat, elmélkedéseket tartanak, az alkalomhoz illő keretet pedig szentségimádás és szentmise adja meg.

Megerősödjenek elhívatásukban

Hodor Andrea és Firtelmeister Mária szervezőktől megtudtuk: Ft. Csíki Szabolcs plébános, ifjúsági főlelkész vezeti majd az egyházi jellegű programpontokat. Kiderült: a FIF önkénteshálózata számára eddig évente két olyan lelkinapot tartottak, amelyeken a feltöltődés és lelki megerősödés volt a főszerep.
– Fontosnak tartjuk azt, hogy az önkéntesek megerősödjenek elhívatásukban. Új lendületre mindig szükség van, a hétvégi esemény épp ezt szolgálja, ugyanakkor találkozási pontként is funkcionál – szögezte le Hodor Andrea.
Az eseményre Hargita megye minden szegletéből érkeznek a FIF hatáskörében lévő 14–29 év közötti fiatalok. A szervezők kiemelték: ebben az évben számos programot szerveznek, így fontos, hogy segítőik készen álljanak a kihívásokra.

CsIT: holnaptól lehet jelentkezni

– A Resurrexit, Ifjúsági Zenecsoportok Találkozója, a Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetem és a Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzés csak néhány a még ebben az évben tervezett események közül – sorolta Hodor Andrea, majd Firtelmeister Mária hozzátette: és persze a CsIT!
Mint kiderült: a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CsIT), amely a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség legnagyobb rendezvénye, idén hat helyszínen zajlik majd. Csíksomlyón kívül Székelykeresztúrra, Gyergyószentmiklósra, Marosvásárhelyre, Gyulafehérvárra és egy további meglepetés helyszínre várják a résztvevőket.
– Az önkéntesek és résztvevők jelentkezése május 28-án, vagyis holnap kezdődik! Nagyon izgatottak vagyunk – közölte Hodor Andrea. A szervező leszögezte: ebben az évben nem közvetítik online a találkozót, tehát csak akkor lehet csatlakozni a programokhoz, ha résztvevőként vagy önkéntesként vagyunk jelen.
A program minden helyszínen augusztus 10. és 14. között, 10-től 18 óráig tart, a résztvevők számára. Az önkéntesek számára augusztus 6-án, az Önkéntes Hétvégével kezdődik az esemény, Csíksomlyón.

Keresztes Bea