2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Fertőzés a Csíkszeredai Sportklubnál

Hétvégén első alkalommal játszhatott volna hazai környezetben a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, ám a bemutatkozóra még várni kell. A kék-fehéreknél a keret közel kétharmada megfertőződött az új koronavírussal. A magyarországi csapatok ugyanakkor jönnek, csak épp a Sportklubbal nem fognak játszani.

Hiába várta türelmetlenül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hogy hazai környezetben is bemutatkozhasson az Erste Ligában, erre nem kerül sor a hétvégén. A csíki csapat pénteken, vasárnap és hétfőn kellett volna fogadja a Titánokat, a Dunaújvárosi Acélbikákat, illetve a Ferencváros-Telekomot, ám ezeket az összecsapásokat nem rendezik meg, miután a Sportklub keretének több mint fele megfertőződött az új koronavírussal.

A kék-fehéreknél korábban is volt már fertőzés, pontosabban három játékos esett át a víruson, akik viszont már felépültek és a csapattal készültek a hétvégi meccsekre. A legutóbbi kötelező teszt során újabb lesújtó hírek érkeztek, amelyet a közösségi oldalon tudattak a szurkolókkal. 

„Csapatunkat is utolérte a COVID-19! A teljes edzői stáb és újabb 13 játékos csatlakozott a fertőzöttek listájához, így sajnos halasztást kellett kérnünk a hétvégére tervezett Székesfehérvári Titánok elleni mérkőzésekre, nincs elég hadra fogható játékosunk. A tesztelést 8 nap múlva megismételjük, reméljük, az eredmények negatívak lesznek. A játékosok és a stáb állapota jó, eddig nincs különösebb probléma. Nagyon vártuk már a hazai mérkőzéseket, de ez a szezon ilyen lesz. A fertőzötteknek mielőbbi kilábalást, szurkolóinknak és minden hokiszeretőnek egészséget kívánunk! Most ez a legfontosabb” – áll a csíki csapat közleményében.

A Sportklub értelemszerűen azon nyomban értesítette az Erste Ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetséget, és ez azzal járt, hogy a három magyarországi alakulat erdélyi mérkőzéseit újraprogramálta.

A fentebb említett három csapat a tervek szerint Erdélybe utazik, ugyanis a Gyergyói HK-val, illetve a szintén tömeges fertőzésen átesett Brassói Coronával meg kell mérkőzzenek.

 

Az alábbiak szerint módosult a hétvégi program

Gyergyói Hoki Klub – FTC-Telekom 2020. november 20. (péntek) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 22.);

Brassói Corona – FTC-Telekom 2020. november 21. (szombat) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 20.);

Gyergyói Hoki Klub – Dunaújváros Acélbikák 2020. november 22. (vasárnap) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 20.);

Gyergyói Hoki Klub – Titánok 2020. november 23. (hétfő) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 24.);

Brassói Corona – Titánok 2020. november 24. (kedd) 18,30 (eredeti időpont: 2020. november 22.).

A Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák találkozót annak eredeti időpontjában, november 23-án 18.30-kor rendezik.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb