2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ferencváros a Sportklub ellenfele

Másfél perccel a vége előtt 2–2-re állt a Brassói Corona – Opten-Vasas HC jégkorong Erste Liga negyeddöntő hetedik meccse. Ekkor a házigazda két gólt is szerzett bebiztosítva a győzelmet és az elődöntőben való szereplést. A Corona továbbjutása egyben azt is jelenti, hogy a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros-Telekommal játszik a döntőbe kerülését.

Míg a Csíkszeredai Sportklub, a Debreceni DEAC és a Ferencváros-Telekom közel egy hete „pihenőn van” miután egyaránt 4–1-es összesítéssel hozta a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek párharcait, addig az alapszakasz győztes Brassói Corona kínlódott a nyolcadik Opten-Vasas HC-val. A Cenk alattiak hiába vezettek már a párharc során 3–0-ra a Vasas nemhogy szépíteni tudott, de csütörtökön hazai környezetben kivívta a hetedik meccs jogát. A párharc így Brassóban dőlt el.

A brassói légióskontingensből Dame-Malka és Zagidullin maradt ki, a vendégeknél nem volt változás a korábbiakhoz képest.

Az első harmadban kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott előnybe kerülni. Aztán a második felvonásban a Brassó kivédekezett egy hátrányt, majd fórban Fowlie megszerezte a vezetést a 30. percben. Sőt, három perccel később Finucci növelte a hazaiak előnyét. A hajrában a Vasasban is fórban támadhatott, és Nagy Márk szépített.

Az utolsó harmadban is koncentrált játékot nyújtottak a csapatok, mindkét oldalon lehetőségekkel. Az 55. percben jött az újabb kiállítás, Molnár Zsombor ült le, és a Vasas nem sokkal a kiállítás lejárta előtt tudott egyenlíteni, Schmál révén. Az utolsó négy percre tehát minden kezdődhetett elölről. Másfél perccel a vége előtt azonban Gliga ismét vezetést szerzett a Brassónak. Jött is rögtön a vendégek időkérése, majd a kapuslehozatal, de az újabb egyenlítésre nem volt esély, Valchar gyorsan bevette az üres kaput, eldöntve a meccset.

A Brassó így 4-3-mal nyerte meg a végig izgalmas párharcot.

Kiesik az egyik címvédő

A Brassói Corona továbbjutása egyben azt is jelenti, hogy a tavalyi két társbajnok közül az egyik már az elődöntőben búcsúzni fog. A Ferencváros-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub ugyanis egymás ellen fog farkasszemet nézni az elődöntő során. A pályaelőny az alapszakasz során jobb helyezést elérő Ferencvárosnál lesz.

A másik ágon a Brassói Corona, amelynek nem sok ideje marad regenerálódni, a Debreceni DEAC-al néznek farkasszemet.

A párharcok kedden kezdődnek Brassóban és Budapesten. Az elődöntők is az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb