Felújítják a sóskúti fürdőt

A Székelykeresztúri Közösségi Alap a helyi polgármesteri hivatal támogatásával, segédletével elkezdte a Sóskúti Tükörfürdő tatarozását, felújítását. Ugyanitt említhető, hogy a város különböző pontjain számos tatarozási, szépítési, felújítási munkálat zajlik. Mint mondták, a fürdő faszerkezete több helyen már-már balesetveszélyessé vált, padlózatának felújítása nem várhatott sokáig.
A napokban már dolgoztak a fürdőnél, a Székelykeresztúri Közösségi Alap ezúton is háláját fejezi ki mindazon önkénteseknek (Bokor Lajos, Csiki Mihály, Kövecsi Zoltán, Gábor Dezső és Magyari László), akik, mint fogalmaztak, fittyet hányva a „tüzesen lesütő nyári napsugárra”, igyekeztek minél szebbé-jobbá varázsolni a fürdőt. Vállalkozások is támogatták a nemes megmozdulást (Comindlemn Marosi Kft., a Bianka Étterem, Dolly Impex Kft., Erilin John Kft.) – mindegyik lehetőségei szerint hozzájárult az akció sikeréhez. Témánk kapcsán említhető, hogy Székelykeresztúron nemcsak a Sóskúton zajlanak munkálatok, a polgármesteri hivatal megbízásából a város több pontján is különböző tatarozási munkálatok vannak folyamatban.
Új aszfaltozott sétány épül például az Orbán Balázs lakótelepen. Továbbá aszfaltozást is magában foglaló felújítási munkálatok vannak folyamatban a Kossuth lakónegyed egyik forgalmas útszakaszán. Ugyanakkor a polgármesteri hivatal támogatásával a betfalvi önkéntesek kalákában végzett munkájának eredményeképpen új kerítést építenek a betfalvi ravatalozó és a temető köré. Sáncásás, útegyengetés és kavicsozás elvégzésével felújították a szilasi temetőhöz vezető olykor igencsak sáros utat. A csehétfalvi csűr szomszédságába új, karóból font hagyományos sövényt készítettek a múzeum munkatársai. Karbantartási és felújítási munkálatok folynak az önkormányzat sóskúti villájában – a munkálatokat a városgazdálkodási osztály szakemberei végzik.

sosfurdo_hirfolyam