Felmérik a megyei tömegközlekedési igényeket

A megyei tanács célja, hogy a megyében korszerű és hatékony legyen a közösségi közlekedés, és a járműveken kulturált körülmények fogadják az utasokat, ezért tanulmányt rendelt meg az igények azonosítására, valamint az utasforgalom és a városi mobilitás értékelésére, hogy a tömegközlekedést megfelelően lehessen méretezni – áll az intézmény keddi közleményében.

A lakosságnak korlátlanul hozzá kell férnie a tömegközlekedési szolgáltatáshoz, ezért előre kell látni, milyen irányba fejleszthető a Hargita megyei közlekedés – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa. Az e célból megrendelt tanulmány alapján javítanak a közüzemi szolgáltatásokon, felmérik a jövőbeli közlekedési igényeket, elemzik a közlekedési program alternatíváit Hargita megye közigazgatási területén legalább tíz évre, valamint optimalizálják a közösség gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóságához hozzájáruló útvonalakat.

A közlekedési rendszer a gazdaságra és az életminőségre egyaránt hatással van, ezért a tömegközlekedés útvonalainak megfelelő kialakításával biztosítani kell, hogy a lehető legrövidebb utazási időt és kényelmet a tömegközlekedés kínálja, áll a közleményben. Azért, hogy pontos képet kapjanak a tömegközlekedés iránti igényekről, Hargita Megye Tanácsa konzultációt indított, amelyre a közvetlen kedvezményezettek, a lakosság, a helyi közigazgatási hatóságok, az iskolák visszajelzéseit várják. Az érdekeltekkel való szélesebb körű konzultáció elkezdése előtt várják a lakosság meglátásait, javaslatait az info@hargitamegye.ro e-mail-címre.

A megyei közúti közlekedési program javaslata a www.hargitamegye.ro honlapon tanulmányozható.

HN-információ

: an accessible web community