2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Felkészülési mérkőzéseket játszottak

Míg az FK Csíkszereda csapata Törökországban készül a labdarúgó 2. Liga tavaszi idényére, addig a Székelyudvarhelyi FC vezetősége úgy döntött, a gárda hazai környezetben alapoz a 3. Liga folytatására. Mindkét csapat felkészülési mérkőzéseket játszott a hétvégén, ám csak a Küküllő-partiak tudtak győzni.

Egy hete Törökországban készül az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a 2. Liga tavaszi idénykezdésére, a gárda eddig két mérkőzést tudott lejátszani Antalyában. A Székelyudvarhelyi FC viszont hazai környezetben alapoz a 3. Liga tavaszi idénykezdésére, a gárda a hétvégén először aratott sikert idén a felkészülés során.

Két vereség

Az FK Csíkszereda az elmúlt héten kezdte el Antalyában a tavaszi idényre a felkészülés második szakaszát, az első törökországi edzőmeccsük viszont elmaradt, ugyanis a Topolya elleni találkozó időpontjában heves zivatar volt, így a felek nem léptek pályára. Pénteken délelőtt edzést tartott Valentin Suciu, délután viszont már mérkőzést is játszottak a piros-feketék az ukrán másodosztályú FK Obolon Kijev ellen. A csíkiak edzője a találkozót a Gyenge – Palmeș, Csonka, Vereguț, Marrone, Savin, Szondi, Jebari, Pintér, Rotar, Bauza felállással kezdte, utóbbit a 25. percben Schieb váltotta, a szünet után a teljes sorcsere után az Albert – Takács, Gergely, Apró, Schieb, Bor, Csürös, Casiadi, Bara, Botorok, Mészáros tizenegy lépett pályára. Az első félidőben az ukránok három, a második játékrészben pedig egy gólt szereztek, s mivel elmaradt a csíki válasz, így az FK Obolon 4–0-ra húzta be a meccset.

Vasárnap ugyancsak meccs követte a csíkiak délelőtti edzését, ezúttal az orosz harmadosztályban szereplő Dinamo II. Moszkva ellen léptek pályára Valentin Suciu tanítványai. Szokásához híven a felkészülési mérkőzések során a csíki edző külön sorral játssza a félidőket, így a moszkvaiak ellen a Gyenge – Gergely, Kelemen, Palmeș, Marrone, Savin, Szondi, Pintér, Mészáros, Bujdosó, Bara tizenegy kezdett, a szünet után pedig Albert – Csonka, Vereguț, Bor, Takács, Casiadi, Csürös, Jebari, Botorok, Rotar, ElSawy volt az FK összeállítása. A találkozó a hajráig szoros volt, ám az utolsó öt percben a moszkvaiak kétszer is bevették Albert kapuját, így a Dinamo II. 2–0-ra győzte le a csíkiakot.

A klub honlapja szerint az FK Csíkszereda holnap délelőtt a Sahtar Donyeck U21-es csapata, míg délután a bosnyák első osztályú Borac Banja Luka ellen játszik, pénteken pedig a 2007-es montenegrói bajnok FK Zeta Golubovci lesz a piros-feketék ellenfele.

Az első siker

Két vereség és egy döntetlent követően megszerezte első idei győzelmét a Székelyudvarhelyi FC, amely január közepén kezdte el felkészülését a 3. Liga márciusi rajtjára. Florin Stângă is sorcserével játszotta le eddigi felkészülési mérkőzéseit, így a SZFC trénere is a keret minden focisának játéklehetőséget adott. Az udvarhelyiek eddig csak idegen környezetben játszottak, a 2. ligás Bukaresti Rapid ellen szoros mérkőzést vívtak, az ötgólos meccsen az utolsó húsz percben négy találat született, a fővárosiak 4–1-re nyerték az összecsapást. Az első félidőben a Moroz, Marucza, Berkeczi, Stoian, Negotei, Tankó, Ţepeş, Csala, Vékás, Szfárli, Turcu, míg a másodikban a Bordás, Partene, Mitra, Rácz, Simó, János, Sütő, Bálint, Barta, Szőcs, Hodgyai felállással játszottak a székelyudvarhelyiek.

A szintén 3. ligás, de több, 1. lifgás tapasztalattal is rendelkező, a másodosztályba való jutást megcélzó Sellenberki Jövő ellen 2–2-es döntetlent játszott az SZFC a második felkészülési meccsén, az udvarhelyiek találatait Szfárli és Partene érte el a második játékrészben. Florin Stângă a Bencze – Marucza, Berkeczi, Mitra, Simó, Țepeş, Bálint, Sütő, Barta, Vékás, Hodgyai felállítással kezdte a meccset, a szünetben pedig a teljes sorcserét követően a Bordás – Partene, Stoian, Rácz, Negotei, Simó, Sütő, Csala, Szfárli, Turcu, Szőcs alkotta csapat lépett pályára.

A harmadik felkészülési meccsét is 2. ligás csapattal játszotta az SZFC, ezúttal a Tatrangon edzőtáborozó Petrolul Ploiești volt a Stângă-tanítványok ellenfele. A tapasztaltabb Petrolul 3–1-re nyert, az udvarhelyi gólt Bálint szerezte. Az SZFC a Moroz – Partene, Mitra, Berkeczi, Negotei, Sütő, Țepeș, Bálint, Szfárli, Szőcs, Simó felállítással kezdte a találkozót, a második félidőben a hálóőr Bencze mellett Rácz, Stoian, Barta, Vékás, Turcu és Hodgyai is pályára lépett.

Szombaton a Csíkszeredában edzőtáborozó Bákói Aerostar ellen játszott a Székelyudvarhelyi FC, a találkozót a Márton Áron Gimnázium mögötti műgyepes pályán tartották. Habár Corban révén a bákóiak a 9. percben vezetést szereztek, az SZFC a szünet előtt fordítani tudott Szőcs és Barta révén. Az első félidőben pályára lépő tizenegyet (Moroz – Marucza, Mitra, Berkeczi, Simó, Szfárli, Țepeș, Bálint, Barta, Szőcs, Hodgyai) Florin Stângă lecserélte, így a második játékrészt a Bordás – Rácz, Stoian, Mitra, Negotei, Vékás, Sütő, Csala, Angel, Turcu, János felállítással kezdte el az SZFC, de pályára lépett a próbajátékon lévő holland Kovani is. Az FK Csíkszereda egykori focisa, János Norbert mesterhármast ért el a második játékrészben, így némi meglepetésre az SZFC 5–2-re húzta be a Bákói Aerostar elleni találkozót. Érdekesség, hogy az SZFC elleni meccset követően az Aerostar szombat délután a VSK Focșani ellen is pályára lépett Csíkszeredában, és azt a találkozót is elvesztette a bákói csapat, az összecsapást a 3. ligás Focșani 3–1-re nyerte meg.

A Székelyudvarhelyi FC játékosai holnaptól tíz napon át tartó edzőtáborba vonulnak úgy, hogy nem hagyják el a várost. „Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen van műgyepes pályánk és ezért nem vagyunk arra kényszerülve, hogy olyan helyre utazzunk, ahol ez megtalálható” – írta a klubvezetés a csapat közösségi oldalán, hozzátéve, hogy egy nagyon intenzív, munkával teli tíz nap vár a gárda focisaira. „A csapatvezetés minden feltételt biztosít, hogy sikeres legyen a felkészülés és amelynek az eredményességét biztosan fogjuk majd érzékelni a bajnokság visszavágó mérkőzésein” – írták a közleményben.

Az SZFC a héten két felkészülési meccset játszik, az elsőt holnap a Barcarozsnyói Olimpic Cetate, míg szombaton az FK Csíkszereda U19-es csapata lesz az ellenfél, a jövő hétre pedig a Szászrégeni Avântul és a Kézdivásárhelyi SE elleni mérkőzések vannak betervezve.

Az ifik itthon készülnek

Az FK Csíkszereda ifjúsági csapatai egyelőre hazai környezetben készülnek a korosztályos Elit Liga rajtjára, azonban három gárda számára tervben van az edzőtáborozás. Az U19-es és az U17-es gárda a tervek szerint a felnőttcsapat hazatérése után utazna Törökországba edzőtáborozni, míg az U16-os focisok Mogoșoaián folytatnák az alapozást a tavaszi idénykezdésre.

Az FK U19-es csapatán kívül – amely a Székelyudvarhelyi FC-vel mérkőzik meg szombaton – a klub U17-es és U16-os focisai a Sepsiszentgyörgyi OSK korosztályos gárdái ellen lépnek pályára a háromszéki városban.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb