2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Feljutásért játszik a Kereszthegy

Lezárult az alapszakasz a teremlabdarúgó 2. Liga 2020/2021-es idényében, a három Hargita megyei csapatból egy a feljutásért játszhat. Az 1. Liga is folytatódik a hétvégén, Galacon a rájátszás első tornáján a Csíkszeredai Imperial Wet és az FK Székelyudvarhely is pályára lép.

A három Hargita megyei csapatból csak egynek sikerült a rájátszásba jutnia a hazai teremlabdarúgó 2. Liga alapszakaszát követően, noha volt arra is esély, hogy két gárda is küzdhet majd a másodosztály megnyeréséért. Azonban gyengébb gólkülönbsége miatt lemaradt az Inter Gyergyó a rájátszásról.

A 2020/2021-es teremlabdarúgó 2. Liga 12 csapatát három földrajzi csoportba sorolta a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), az I. csoportban a Fortius Buzău, a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, a Sportul Ciorăşti és a Futsal Poli Iaşi, a III. csoportban a Dévai West, a Simándi Șoimii Simánd, a Metropolitan Ișalnița és a Temesvári CFR, míg a II. csoportban a székelyföldi csapatok, a VSK Marosvásárhely, a Korondy Junior, a Gyergyóremetei Kereszthegy és az Inter Gyergyó küzdött. A csoportgyőztesek, valamint a legjobb második helyezett jutott a rájátszásba, amely során egy tornát játszanak a csapatok, innen az első helyezett feljut az 1. Ligába, míg a második helyen záró csapat selejtezőt játszik az elsőosztály alsóházi rájátszásának utolsó helyezettjével.

A II. csoportot nagy fölénnyel nyerte a Gyergyóremetei Kereszthegy, amely csupán egy meccsen vesztett pontot: a 9. fordulóban a VSK Marosvásárhely ellen 4–4-es döntetlent játszott, tizenegy találkozót pedig megnyert. A második helyen az Inter Gyergyó zárt, amely szintén „ikszelt” a marosvásárhelyiekkel, ám négy találkozóját – mind a Kereszthegy ellen – elveszítette. A VSK Marosvásárhely úgy lett harmadik, hogy háromszor legyőzte a csoportutolsó Korondy Juniort és egyszer döntetlent játszott a két gárda, egyébként ez utóbbi „iksz” jelentette a korondi fiatalok egyetlen pontszerzését is. A csoport utolsó tornáján – amelyet Gyergyóremetén tartottak a hétvégén – csupán egy csapat számára volt nyílt a küzdelem: az Inter Gyergyó ugyan biztos volt a második helyezésben, ám ahhoz, hogy a rájátszásba jusson a gárda, biztos hét pont, vagy egy nagyarányú győzelem kellett volna az utolsó három meccsen. Pénteken este viszont csak egygólos különbséggel nyert az Inter a korondiak ellen, szombaton hatgólos – 8–2-es – vereséget szenvedett a Kereszthegytől, vasárnap pedig 7–3-ra győzték le a VSK Marosvásárhelyt, de a meccs végén már tudták, nem jutottak a legjobb négy közé.

Az Internek gyakorlatilag a III. csoportba sorolt Metropolitan Ișalnița volt az ellenfele a legjobb második helyért vívott küzdelemben. A Dolj megyei község csapata – akárcsak a gyergyószentmiklósiak – a 12 mérkőzésből hetet nyertek, egy döntetlen mellett négy vereségük volt, ám gólarányuk jobbra sikerült, mint az Internek, amely 57 elért találat mellett ugyanennyi gólt kapott, míg a Metropolitan 63 alkalommal volt eredményes és 50 alkalommal találtak ellenfelei a kapujába.

Az I. csoportot a Vrancea megyei Sportul Ciorăşti nyerte, a III. csoportból a Metropolitan Ișalnița mellett a Temesvári CFR csoportelsőként jutott a legjobb négy közé, míg a székelyföldi – II. – csoportból a Gyergyóremetei Kereszthegy csatlakozott a rájátszáshoz. A tervek szerint márciusban rendezik meg a rájátszás egyetlen – döntő tornáját –, amelynek győztese ősszel csatlakozik az 1. Liga mezőnyéhez, míg a második helyezett selejtezőt játszik az 1. Liga alsóházi rájátszását utolsó helyen záró csapatával. A tavaly ősszel nyolc csapattal induló 1. Ligából ugyanis a Dunărea Călărași visszalépett, így az alsóházi rájátszást a Luceafărul Buzău, a Kézdivásárhelyi SE és a Kolozsvári Clujana kezdi meg, az első tornát a hétvégén, a másodikat március 20. és 22. között tartják.

Az Imperial Wet nyerte az alapszakaszt

A pályán ugyan a Galaci United harcolta ki a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának győzelmét, mégis a Csíkszeredai Imperial Wet kezdi meg a hétvégén a rájátszást az első helyről. A január 10-én véget érő alapszakaszt az United 31 ponttal zárta, akárcsak az Imperial Wet, ám az elmúlt hónap végére két pontja elúszott a galaciaknak, mi több, az sincs kizárva, hogy még veszítsenek pontjaikon.

A FRF Fegyelmi és Etikai Bizottsága január 27-i ülésén ugyanis két pont levonásával, valamint új játékosok átigazolásának tiltásával büntette meg a galaciakat, mivel az United nem rendezte egy korábbi játékosa, Kailon Subtil Borges felé fennálló adósságát. A Duna-partiak legkésőbb holnap rendezhetik adósságukat, amennyiben nem teszik meg, a rájátszásban is veszíthetnek pontokat a zöldasztalnál.

Az 1. Liga felsőházi rájátszását tehát három ponttal kezdi az Imperial Wet, a Galaci United kettő, míg a Dévai Autobergamo egy ponttal indítja a hétvégi első tornát, az alapszakasz negyedik helyén záró FK Székelyudvarhely pedig pont nélkül vág neki a bajnokság második felének.

A felsőházi rájátszás első tornájának a Galaci Dunărea sportcsarnoka ad otthont szombattól hétfőig, a találkozók felét a YouTube Futsal Romania csatornáján, míg napi egy találkozót a PRO X tévéadón lehet majd élőben követni.

A rájátszás első tornájának műsora: szombat: Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely (13.30; YouTube/FutsalRomania), Dévai Autobergamo – Galaci United (16; PRO X); vasárnap: FK Székelyudvarhely – Autobergamo (13.30; YouTube), United – Imperial WET (16; PRO X); hétfő: FK Székelyudvarhely – United (13.30, YouTube), Imperial WET – Autobergamo (16; PRO X).Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Florin Cîţu miniszterelnök lesz az ügyvivő egészségügyi miniszter

Florin Cîţu miniszterelnököt bízza meg az egészségügyi tárca ideiglenes vezetésével Klaus Iohannis, az államfő aláírta az erről szóló rendeletet - jelentette be az Államelnöki...

Akcióban a Hargita megyei rendőrök

Fát koboztak, jogosítvány nélküli, hamis iratokat bemutató sofőrt büntettek a kedden végzett ellenőrzések során a Hargita megyei rendőrök. Épületek bontásából származó faanyag megfelelő papírok nélküli...

Lángok csaptak fel egy csíkszentkirályi lakóházban

Tűz ütött ki szerda délután Csíkszentkirályon: leégett egy lakóház tetőszerkezete. A helyi önkéntes tűzoltók vonultak ki elsőként a helyszínre, hamarosan csatlakoztak a csíkszeredai hivatásos...

Legfrissebb