Felborult egy teherautó Csíkszeredában, vezetője megsérült

Fotó: Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség

Autóbaleset történt Csíkszereda Csíkszentkirály felőli kijáratánál csütörtökön délelőtt: felborult egy teherautó, miután megpróbált megelőzni egy súlyosabb következményekkel járó ütközést egy személyautóval – tájékoztatott a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség.

Amint a megyei rendőr-főkapitányság közölte, megrongálódott a külső sávon szabályosan haladó személyautó is: a teherautó a belső sávról szintén kisorolt volna a személyautó mögé, ám rosszkor fogott bele a manőverbe és oldalról nekicsapódott a kisautónak. A kamion vezetője megpróbálta elkerülni a súlyosabb ütközést, ennek következtében azonban felborult, és nekiütközött az út jobb szélén található szalagkorlátnak. A személyautót vezető 19 éves nő nem sérült meg.

A helyszínre két tűzoltóegység sietett ki Csíkszeredából egy műszaki mentésre alkalmas autóval, valamint egy rohammentővel. A Csíkszentkirály irányába tartó Bihar megyei jelzésű teherautó 62 éves vezetője ugyan megsérült, de nem szorult be a roncsokba, így a műszaki mentő közbelépésére nem volt szükség.

A balesethez szintén kisiető mentőszolgálatos csapat látta el a sérültet és szállította be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

HN-információ