Felbomlott a Dreamland Residents zenekar

Dreamland Residents. Nem folytatják

A Facebookon jelentette be megszűnését a gyergyószárhegyi Dreamland Residents zenekar – utolsó koncertjüket a napokban tartották Kolozsváron. Döntésüket nem indokolták, de mint a közösségi oldalon fogalmaznak: olyan nehézségek adódtak, amelyekre jelen pillanatban nem sikerült megoldást találniuk.

Dreamland Residents. Nem folytatják

Meglepődve vehették tu­domásul a gyer­gyó­szár­he­gyi Dreamland Re­si­dents zenekar kedvelői, hogy a banda nem folytatja a muzsikálást. „Bizonyára mindenki életében vannak fordulópontok, és mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy korszakot le kell zárni, majd valamit el kell engedni. Ez a pillanat a mi életünkben is eljött: a szombati, kolozsvári koncertet követően, a Dreamland Residents zenekar végleg elcsendesül” – írják a közösségi oldalon.
A csapat billentyűse, Mihály Csaba megkeresésünkre azt mondta, nem volt könnyű meghozniuk ezt a döntést, azonban szükségszerűnek érezték.
– A döntésünk felelősségvállalás a faluval, illetve a nagyközönséggel szemben. Be kellett látnunk, hogy nem közös célokért harcolunk a zenekaron belül, és talán nem mindenkinek elsődleges célja a zene általi kiemelkedés – fogalmazott, majd hozzátette: vannak terveik a jövőre nézve, és talán nem ugyanebben a felállásban, de látjuk még őket színpadon zenélni.
Búcsúírásukban köszönetet mondanak mindenkinek az elmúlt két és fél évért, kezdve a koncertszervezőktől, a médián át, egészen a szüleikig, mondván, közösen sikerült elérni azt, amiről az indulásnál még csak nem is álmodtak.
A zenekar 2015 nyarán kezdte bontogatni szárnyait, hisz abban az évben megnyerték a Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivált, majd komoly alkotómunkába kezdtek. Nem sokkal ezután megjelent az Aduász című kislemezük, majd 2016 végén a Poros az ég című dalukkal – amatőr kategóriában – a Legszebb Erdélyi Magyar Dal című versenyen diadalmaskodtak.
Úgy tűnt, hogy nem igazán akar megállni a siker útján a banda, hisz idén áprilisban A szélben címmel megjelent akkori legújabb daluk, amelynek videoklipjét eddig közel 18 000-en tekintették meg a videomegosztó oldalon. Ezt követően további új dalokat is hallhattunk a koncertjeiken, a tervek pedig nagyok voltak: nagylemez kiadására készültek. Ennek ellenére most az út végéről számolnak be, bejegyzésüket pedig a következőképpen zárják: „Találkozunk valahol, valamikor, vigyázzatok magatokra! Üdvözlettel a Dreamland Residents hat tagja: Imecs Anita, Mihály Csaba, Fülöp Loránd, Györfi Albert, Szabó László és Pál Andor.”

Kertész László