2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ezüstérmes a VSK

Újabb éremmel gazdagodott a VSK Csíkszereda tájfutó szakosztálya, amely az Erősdi Zakariás, Vaszi Benedek és Suciu Simion felállásban második lett az országos tájfutó váltó bajnokságon.

Másodikok lettek a csíkiak
Másodikok lettek a csíkiak

Tavaly már közel állt az éremszerzéshez a VSK fel­nőttváltója, akkor azonban a befutón kaptak ki a fiúk. Idén Csík­szentkirály környéke adott otthont a megmérettetésnek, és a helyszín szerencsésnek bizonyult, hisz Erősdi Zakariás negyedik helyen hozta a váltót, mindössze egy percre lemaradva a harmadik Brassótól, de Vaszi Benedek és Suciu Simion remek futásának köszönhetően második helyen végzett a csíkszeredai csapat. A bajnoki cím ezúttal is Craiovára került, a bronzérem pedig Plopeni-be.
A nőknél is oltyán győzelem született, második helyen a kolozsváriak zártak, harmadik helyen pedig a fővárosi UNEFS csapata végzett. A Portik Katalin, Sebestin Claudia és Ráduly Annamária összeállítású váltó az előkelő negyedik helyen ért célba, és jövőre már éremesélyesnek számítanak.
Az ifjúságiak versenyében a 14 évesek korosztályában a Csíkszeredai Tanulók Háza váltója a Teca Alina, Suciu Eduard és Peles Vlad felállásban bronzérmesek lettek, míg a 18 éves korosztályban a VSK váltója a Ráduly Róbert, Szász Botond és Rancz Máté összeállításban a hatodik helyen zártak.
Az országos váltó bajnokságon kívül a VSK Csíkszereda a piricskei erdőben is rendezett egy futamot, amely a Délkelet-Európa-bajnokságra válogató verseny volt. Ezt követően az országos városi-sprint bajnokság negyedik futamára kellett volna sor kerüljön Csíkszereda utcáin, de erre a szervezők tőlük független okok miatt nem kaptak engedélyt a rendőrségtől. Ehelyett egy megyeközi versenyt tartottak Zsögödben, amelynek végén Székelyföld Open néven díjazták a piricskei és zsögödi futamok összetett eredményei alapján a legjobbakat. A Székelyföld-kupán a 14 éves fiúknál a Tanulók Háza tájfutója, Peles Vlad harmadik lett, míg Erősdi Zakariás első helyezett a 20 éves korosztályban. A Székelyföld Openen közel 200-an álltak rajthoz, és az ország összes szakosztálya képviseltette magát.
A szervező VSK Csíkszereda ezúton is köszönetet mond a helyi közbirtokosságoknak, erdészetnek és a területtulajdonosoknak, ahol a verseny zajlott. A csíki tájfutók legközelebb a Románia-kupán, Kolozsváron állnak rajthoz.

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb