Hirdetés

Ezt tartogatja a következő két hét időjárása

Többnyire meleg, de változékony időre számíthatunk a következő két hétben, esős időszakok is lesznek az ország mindegyik régiójában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 13. és 26. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ezt tartogatja a következő két hét időjárása
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Erdélyben a hét első napjaiban felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 14-16 Celsius-fokig nő, 15-e után jelentős lehűlés várható, 6 fok körüli maximumokkal,

vasárnapra azonban a csúcsértékek ismét elérik a 16 fokot. Jövő héten 12-15 fok között változnak a maximumok.

A minimumok a hét eleji mínusz 4 Celsius-fokról 1 fokig nőnek, jövő héten 2-3 fok körül alakulnak. Csapadékra március 16-a körül és 21-e után is számítani lehet.

A hegyekben is jelentős hőmérséklet-ingadozások lesznek a héten, előbb fokozatosan 6-7 fokig nő a maximumok átlaga, aztán 16-ára mínusz 1 fokra csökken, majd a hét végére ismét 6-8 fokig emelkedik. Jövő héten 3-4 fokig melegszik a levegő nappal. Éjszaka többnyire mínusz 3 fok és fagypont közötti értékekre lehet számítani, kivéve a 16-a és 18-a közötti időszakot, amikor mínusz 6, mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet. Csapadék szinte mindennap előfordulhat – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!