Ezernél is több diák kényszerül online oktatásra

Több mint ezer Hargita megyei diák kénytelen online oktatásban részt venni, miután egyre több tanuló és pedagógus fertőződött meg koronavírussal – közölte kedden a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség.

Ezen a héten a megye 44 osztályának 1036 diákja az online térben vesz részt az oktatásban, két olyan tanintézmény van a megyében, ahol teljesen felfüggesztették az oktatást a megnövekedett esetszámok miatt, ez összesen 771 diákot érint. A tanfelügyelőség arról is tájékoztatott, hogy a többi érintett iskolában csak bizonyos osztályok tértek át a digitális órákra. Továbbá 413 gyermek azért kényszerül online oktatásra, mert a tanintézménynek otthont adó épületet éppen felújítják.

„Jelen pillanatban tíz diák, 16 tanár, egy tanársegéd és egy nem pedagógiával foglalkozó tanügyi alkalmazottnál igazolták a koronavírus-fertőzést. A tanfelügyelőség naponta vizsgálja felül az aktív esetek helyzetét és tartja a kapcsolatot az oktatási intézményekkel. Ugyanakkor arra kértük az iskolaigazgatókat, hogy szigorúan tartassák be az egészségügyi és oktatási minisztérium közös rendeletében, valamint a hatályos törvényekben foglaltakat” – jegyzi meg a tanfelügyelőség.

Az intézmény rámutat, hogy a Hargita megyében dolgozó 4033 tanügyi alkalmazottból 1966-an jegyezték elő magukat a koronavírus elleni oltásra, 846-an már megkapták a vakcinát, míg 825 személyt ezután immunizálnak.

A megyében dolgozó 454 tanügyi kisegítő személyzetből 242-en iratkoztak be az oltásra, 104-en már meg is kapták azt, 103-an pedig még várnak a vakcinára. A nem oktatásban tevékenykedő tanügyi alkalmazottak közül 382-en jelentkeztek be oltásra, 121-en már megkapták azt, míg 140 személyt ezután oltanak be.

HN-információ

: