„Ez a VSK, nem az SzKC!”

Cél a bennmaradás. Nem könnyű feladat | Fotó: Hodgyai István

A hétvégén elrajtol az első osztályú kézilabda-bajnokság, a VSK Udvarhely idegenben, Buzăuban kezdi meg a pontvadászatot, majd két hazai mérkőzés következi a Dinamo és Torda ellen – derült ki szerdai sajtótájékoztatóján a klub vezetősége és szakmai stábja. A cél a bennmaradás, ami nem könnyű feladat. Vért ígértek és verítéket.

– Lépésről lépésre haladtunk, és ha nem is elsőre vagy másodikra, de végül eljött a lehetőség, hogy a város felnőtt kézilabda-csapata vállalni tudja az élvonalbeli megmérettetést – hangzott el a VSK Udvarhely sajtótalálkozóján.

Ismételten kihangsúlyozták, hogy egy új csapatról van szó, amely nem összetévesztendő a város korábbi, igencsak sikeres klubjával, a Challenge-kupa győztes Székelyudvarhelyi KC-val. Más a csapat, más a költségvetés és a játékosállomány, így mások az elvárások is. A VSK célja a bennmaradás, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Sipos Lóránt vezetőedző bízik a csapatában, bár a mérkőzésekre nem ígért mást mint vért ígért és verítéket.

– Ami biztos, hogy minden mérkőzésen meghalunk a pályán, tudjuk, hogy régebb szenvedni jöttek a csapatok Székelyudvarhelyre, most mi fogjuk minden mérkőzésünket megszenvedni – fogalmazott a vezetőedző.

Bővebben a csütörtöki lapszámban.

Szász Csaba

 

: an accessible web community