Hirdetés

Ez a hét a fiatalokról szól Hargita megyében

Kedd délben elstartolt Hargita Megye Tanácsa ifjúsági programsorozata, mely minden korosztálynak egyaránt tartogat színes eseményeket, koncerteket és kikapcsolódási lehetőségeket. Az esemény több helységben, több helyszínen zajlik május 2. és 7. között.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ez a hét a fiatalokról szól Hargita megyében
Fotó: László F. Csaba

Május másodikán ünnepeljük az ifjúság napját az országban, ennek apropóján kedd délben megnyitották az öt napon át zajló Ifi Napokat. A rendezvény megnyitóján elhangzott: az idei Ifi Napok megszervezése a fiatalok segítségével jött létre, hiszen céljuk az ifjúság motiválása és bevonása a közösségi életbe. A szervezők változatos előadásokkal kívánják kimozdítani a fiatalokat, elismerve közösségi tevékenységüket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőbeszédében úgy fogalmazott:

az Ifi Napokkal az a legfontosabb célkitűzésük, hogy a hét a fiatalokról szóljon, hogy reflektorfénybe kerüljenek azok a gondolatok, melyek az ifjúságot foglalkoztatják.

A nyitórendezvényen jelen volt Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki kiemelte, nem csupán ez a hét, de a megyei tanács sok tevékenysége az ifjúságról, a ifjúsághoz szól, a közigazgatási és a közösségi döntéseknek mindig tükröznie kell a fiatalok álláspontját, ugyanis minden döntésük hatással van a felnövő generációra. 

László F. Csaba

A kedd délben kezdődő Ifi Napok keretei között három, Hargita megyében elő, ígéretes fiatal vállalkozó munkáját Ígéret díjjal jutalmazták. Rámutattak: a díjjal olyan sikeres fiatalok tevékenységét ismerik el, akik kitartással és szakértelemmel végzik teendőiket, bíztak a felkínált lehetőségekben, és nem torpantak meg a nehézségek láttán. Ez alkalomból díjat vehetett át Sándor Krisztián-Lajos, a megye egyetlen gokartpályájának, a Zete Kartingnak a vezetője, Nagy Lajos vállalkozó, a Hamm ételrendelő alkalmazást működtető vállalkozás ügyvezetője, társtulajdonosa, illetve Lőrincz László-Zsolt, aki reklámgyártással foglalkozik, és 2014-ben alapított saját vállalkozást.

László F. Csaba

Ezt követően kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg az érdeklődők, ahol Hargita megyei vállalkozó fiatalok meséltek pályaválasztásról, megélhetésről, hobbikról és életstílusról.

Az Ifi Napok rendezvényeit Csíkszeredára, Székelyudvarhelyre, Gyergyószentmiklósra és a környező falvakra is kiterjesztik, a beszélgetéseket, előadásokat és egyéb színes, fiataloknak szóló programokat mindhárom térségben esténként koncertek zárják.

A május 2. és 7. között zajló Ifi Napok Hargita Megye Tanácsa Programok és projektek vezérigazgatóságának kezdeményezésére valósul meg minden évben, ehhez csatlakoztak Hargita Megye Tanácsának alintézményei: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Kájoni János Megyei Könyvtár, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, illetve Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata. A program szervezésében részt vesznek továbbá a megyében aktívan működő ifjúsági szervezetek is: Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Az Ifi Napok részletes programja megtalálható itt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!