Évet zártak az udvarhelyi Góbék

A november végén megrendezett világbajnokság után alig egy héttel újra asztalhoz álltak a Góbék Teqball Team játékosai, Marseille-ből egy negyedik hellyel tértek ha­za. Most megérdemelt pi­he­nő vár az udvarhelyi teq­ballosokra.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Évet zártak az udvarhelyi Góbék
Vegyespárosban Apor a negyeddöntőig jutott Fotó: Góbék Teqball Team

Egy héttel ezelőtt egyéniben aranyéremmel, férfi párosban pedig bronzéremmel tértek vissza a németországi világbajnokságról a Góbék Teqball Team játékosai, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, ám pihenésre nem sok idő maradt, az elmúlt hét végén már Marseille-ben pattogott görbe asztalon a labda.
A franciaországi versenyen a jelenlegi világelső és egyéni világbajnok Györgydeák a portugál Stephanie Britóval indult a vegyes párosban, és egészen a negyeddöntői jutottak el, ahol a magyar Bakó/Vasas duó állította meg őket.
A vb-bronzérmes Ilyés Szabolcs – Györgydeák Apor páros az elődöntőkig jutott, itt a Csereklye Martin – Kovácsfi Barna duó állta útjukat. Vasárnap a harmadik helyért játszhattak az udvarhelyiek, ellenfelük a négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám és Bakó Ádám alkotta kettős volt az ellenfél, akik el is hódították a bronzérmet, az Ilyés–Györgyeák páros így a negyedik helyen zárta az év utolsó versenyét.
Nem zártak rossz évet az udvarhelyiek, idén majdnem minden nemzetközi versenyen a legjobb négy közé jutottak, a németországi vébéről egyéniben egy világbajnoki címet, párosban egy bronzérmet hoztak, vegyesben pedig ötödikek lettek. A teqballosokra most egy hónapos pihenő vár, megújult erővel vághassanak neki a sok izgalmat ígérő és a teqball szempontjából talán az eddigi legfontosabb 2023-as esztendőnek.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!