Európa, kösd fel a gatyát!

Románia után Európát is meghódítanák az udvarhelyiek Fotó: ISK-SZAK

Miután idén itthon és az anyaországban is szinte mindent megnyertek, amit csak lehetett, három fiatal székelyudvarhelyi asztaliteniszező is részt vehet a hónap végén sorra kerülő Európa-bajnokságon.

A Székelyudvarhelyi ISK U12-es országos bajnokcsapatának mindhárom asztaliteniszezője megszerezte a jogot, hogy részt vehessen az idei korosztályos kontinensviadalon, így György István edző érthető módon örömmel nyilatkozott: „Roppant büszke vagyok a srácokra, hiszen egész évben fantasztikus teljesítményt nyújtottak, igazi aranygeneráció az övék. Egy Európa-bajnokság más szint, mint egy országos döntő, de nincs veszítenivalónk, a lehető legtöbbet akarjuk kihozni magunkból. Gőzerővel készülünk, meglátjuk, mire lesz elég, mindenesetre önmagában is hatalmas szó, hogy három székely gyerek is ott lesz Európa legjobbjai között!” – értékelt a tréner.
György Istvántól azt is megtudtuk, hogy az augusztus 26–28. közötti strasbourgi kontinensviadalon, Sebők Márton az U13-as korosztályban, Toró Dávid és Bardas Márk pedig az U11-esek között áll asztalhoz a franciaországi városban.
Korábbi eredményei alapján az Eb-n Toró Dávid indul a legnagyobb eséllyel, hiszen tavaly az U10-es korosztályban egyéniben és csapatban is Románia legjobbja lett, idén már az U12-es korcsoportban lett országos bajnok egyéniben, párosban és csapatban, vegyes párosban és a Román Kupán a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a TOP 16-os tornán pedig ezüstérmet nyert.
Az ifjú udvarhelyi asztaliteniszezők a júniusban Győrben tartott Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválon – amelyen húsz ország kétszázharminc pingpongosa mérte össze a tudását – is remekeltek: csapatversenyben aranyat, egyéniben pedig két bronzérmet szereztek az U11-es korosztályban.

Jakab Árpád

: an accessible web community