Esetkocsi ajándékba

Tűzoltóautót kaptak a ditrói tűzoltók. Fiatal önkénteseket várnak FOTÓ: BARABÁS-PÁL HAJNALKA

Gyergyóditró önkéntes tűzoltó-alakulata még Mikulásra kapott ajándékba tűzoltóautót egy helyi vállalkozótól. Az esetkocsinak a forgalomba való bejegyzése folyamatban van, ezért is csúszott az ünnepélyes kulcsátadás.

Fórika Levente, egy helyi építőanyag-lerakat tulajdonosa szerezte be és adta adományba a tűzoltóautót a ditrói önkéntes tűzoltóknak. Azt mondta, nem volt ilyen terve, de a vállalkozásának gépeket vásárolva szemet szúrt neki a tűzoltókocsi, s tudva, hogy Ditróban szükség lenne rá, Mikulásra meglepte vele az alakulatot. Az átadást csak most tudták megejteni, hiszen be kellett jegyeztetni a járművet.
– Azt szeretném, hogy sok tüzet ne kelljen vele oltsanak – mondta a nagylelkű vállalkozó, mint hozzátette, abban bízik, hogy a példa ragadós lesz, és más helybéli vállalkozók és magánszemélyek is felkarolják, támogatni fogják a tűzoltó-alakulatot.
Nemcsak a vállalkozó szorgalmazza a megújuló tűzoltócsapat működését, hanem az önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke is aggódik a fennmaradásuk miatt.
– Sokat jelent ez a tűzoltóautó, hiszen nagy a község, sok a gazdaság, a lakosságnak is megnyugvást jelent, hogy van, amivel kiszállni, ha baj van – mondta Fülöp Imre, az egyesület elnöke, miután megköszönte a felajánlást.
Arra panaszkodott, nincs utánpótlás, pedig fiatalok kellenének, akik vállalják ezt a hivatást önkéntes alapon.
Jelen pillanatban az önkéntes tűzoltó-alakulat átszervezés alatt van, tűzoltóparancsnoki állást is meghirdetett az önkormányzat, várják a ditróiak jelentkezését.
A község nevében Puskás Elemér polgármester is megköszönte az adományt.
– Abban bízok, ha a gyerekek látják ezt az autót, megfogalmazódik bennük, hogy csatlakozni szeretnének az önkéntes alakulathoz – fogalmazott a polgármester.

Barabás-Pál Hajnalka