Érkeznek a zarándokok a csíksomlyói búcsúra

Helyszíni tudósítóink jelentik: a megszokotthoz képest ugyan idén kevesebben vesznek részt a búcsúban, de a szélrózsa minden irányából érkeznek a zarándokok.

A Segítő Mária Katolikus Gimnázium diákjai a kegytemplom előtti téren gyülekeznek, elindult a kordon a megszokott útvonalon haladva, ahol egyházi és világi elöljárók vonulnak fel. Idén Balló Levente 12. C. osztályos tanuló a labarumvivő, Orbán Arnold 12. B. osztályos diák viszi a Kisbazilika jelvényt. Segítőik Tulit Zsombor 12. A.  és Antal Balázs 12. C. osztályos diákok. Simó Gáspár, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium lelki vezetője érdeklődésünkre elmondta: hála érzésével indulnak útnak, és a népünkre leselkedő veszedelmek megszűnéséért imádkoznak.

– Kérjük a Szentlélek megvilágosító erejét és imádkozunk a járvány megszűnéséért is – mondta.

A maszk viselése kötelező, a csendőrök kérik a használatát, figyelmeztetnek rá. Jelenleg énekelve, imádkozva vonulnak el a keresztalják a kegytemplom előtt.

A Kis- és Nagy-Somlyó hegy közötti téren megkezdődött a liturgikus program, épp a rózsafűzért imádkozzák a zarándokok, akik a határon túlról is szép számmal érkeztek. A zarándokok között jelen van Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, illetve Molnár Levente operaénekes, aki gyalogosan zarándokolt Máriapócsról.

A zarándokok folyamatosan érkeznek.

Keresztes Bea, Beke-Bőjte Anna, Biró István

HN-információ