Éremeső Peruban

Berobbant. Pádár Nikolett öt aranyat úszott | Fotó: MTI

A magyarok hét, a románok pedig négy aranyérmet szereztek a vasárnap véget ért ifjúsági úszó-világbajnokságon Limában, ezzel az éremtáblázat második, illetve negyedik helyén végeztek.

Újabb magyar és román sikerek születtek a Peruban véget ért ifjúsági úszó-világbajnokság utolsó versenynapján. A magyar lányok uralták a 200 méter gyors döntőjét, végül a vébén összesen öt aranyérmet szerző Pádár Nikolett négy századdal győzte le Ábrahám Minnát, az utolsó magyar érem (ezüst) Gálicz Lászlóé lett 1500 gyorson.
Ami a román versenyzőket illeti, az utolsó nap David Popovici a kétszáz után a 100 méteres gyorsúszás döntőjét is megnyerte, Bianca Costea ötven gyorson lett világbajnok, Vlad Costea pedig 1500 gyorson szerzett bronzérmet.
Az éremtáblázat roppant szoros versenyében végül második lett a magyar küldöttség 7 arany- és 7 ezüstéremmel, a győztes japánok csupán egy ezüsttel voltak jobbak. A harmadik helyen a lengyelek végeztek 7 arany-, 1 ezüst- és 6 bronzéremmel, a román küldöttség pedig az éremtáblázat negyedik helyén zárt 4 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel.
Szervezési hiányosságokra hivatkozva a világbajnokságról nem mellékesen olyan nemzetek sportolói hiányoztak, mint az amerikaiak, az ausztrálok, a britek, a hollandok vagy a kínaiak, az orosz sportolók az ismert okok miatt nem állhattak rajtkőre.

HN-összeállítás

: an accessible web community