Erdélyi Táncháztalálkozó

Kiállítás, előadás, filmvetítés, kézművesvásár, gyermektáncház, néptáncoktatás, hazai és külföldi néptáncegyüttesek előadásai, borkóstoló és természetesen táncház várja az érdeklődőket Székelyudvarhelyen szeptember 8–10. között.

Csütörtök este 6 órától 45 éves a Kolozsvári Táncház címmel fotókiállítást láthatnak az érdeklődők a Művelődési Házban. 7 órától ugyanitt a Maros Művészegyüttes és a Spectrum Színház közös produkcióját nézhetik meg Boldog nyárfalevél címmel.

Szombaton 10 órától kézművesvásár és borudvar várja a résztvevőket, a kicsiket pedig a Csiporka játszó- és alkotótéren várják. 11-től a Háromszék Táncegyüttes a Világhírű Reveder című, gyermekeknek szóló táncjátékát adja elő a művelődési házban, a városi park nagyszínpadán pedig néptáncegyüttesek előadásait láthatja a közönség. A Néptáncműhely próbatermében 12 órától Benedek Árpád a Soroglya zenekarral közösen tart hangszersimogatót a gyermekeknek. Délután 1 órától a Dzsungel nagytermében feketelaki táncokat tanulhatnak a résztvevők Kiss Zsolt és Tálas Ágnes vezetésével. A próbateremben délután 4 órától Orbán Ottó borász tart borkóstolót. Este 6-tól a sportcsarnokban gálaestet szerveznek, melyen fellép az Üsztürü zenekar. Este 9-től táncház, a művelődési házban pedig levetítik az Isteni kéz című filmet.

: an accessible web community