Erdély Dala verseny

Először szervezi meg az Erdély Dala versenyt a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). Keresik a dalt, amely otthonról, az erdélyi életérzésről szól, fiatalokról, fiataloknak. Amely hitelesen szól az ifjúság hangján, kiemeli az erdélyi lét értékeit és előnyeit, közösségünk magáénak tudja érezni. Fórika Dóra tudósítása.

Az otthonról és az erdélyi életérzésről, fiatalokról és fiataloknak szóló dalt keresi meghirdetett pályázatán a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A pályázatra Erdély összes térségéből várják a pályamunkákat most már meghosszabbított határidővel, szeptember 1-ig. A versenyre benevezhetnek ismert és kezdő előadók egyaránt, akár szólóban, akár zenekarral. A részvétel feltétele, hogy a benevezett dal előzőleg nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba. Kiskorú versenyző esetén közjegyzőnél hitelesített szülői (vagy hivatalos képviselői) beleegyezés szükséges, 14 év alattiak nem vehetnek részt.
Az Erdély Dala zsűrijét elismert erdélyi és magyarországi zenei szakemberek alkotják: Keresztes Ildikó (előadóművész, énekes), Bagossy Norbert (a BBC frontembere, zenész, énekes), Dorogi Péter (a DOROGI formáció frontembere, dalszerzője), Lukács László (a Tankcsapda frontembere) fogja meghallgatni és értékelni a dalokat, és eldönti, hogy melyik hat dal jut a verseny döntőjébe.
A döntőbe bejutó pályázók részt vehetnek a MIÉRT által szervezett 4 napos szakmai felkészítő táborban, 2022. október 3–6 között, majd részt vehetnek egy televíziós felvételen/élő adáson, ahol szintén a zsűri fogja értékelni a dalt és az előadást. Ekkor osztják ki a díjakat: az első helyezett egy brandelt turnébuszt kap, lehetősége lesz lemezfelvétel elkészítésére és lemezkiadásra, videoklipet forgatnak a nyertes dalhoz, illetve lehetőséget kap fesztiválon való fellépésre. A második helyezett videoklipet és egy hangszervásárlási utalványt nyer, illetve a harmadik helyezettnek is klipforgatás jár.
A verseny szabályzata és további tudnivalók az erdelydala.ro oldalon olvashatók, és ugyanide kell feltölteni a pályamunkákat is.

: an accessible web community