Épülhet a vízhálózat Gyimesközéplokon

Hosszú folyamat végére tettek pontot a szerződés aláírásával Fotó: Gyimesközéplok község Facebook-oldala

Aláírták a kivitelezési szerződést a gyimesközéploki víz- és szennyvízberuházás kivitelezésére. A hegyvidéki községben több nagyberuházás is megvalósulhat a közeljövőben.

Jelentős állomáshoz érkezett az ivóvíz- és szennyvízberuházás Gyimesközéplokon, kedden aláírták a kivitelezési szerződést a munka elvégzésére. A Centru de Proiectare Județean Satu Mare S.R.L., a kivitelezési munkát elnyerő cég képviselője.

Több helyszínen kezdenek egyszerre

Vajda Zsolt elmondása alapján, a munka 3 hónapon belül kezdődhet el egyszerre több munkaponton.
– Sikerként könyvelhetjük el, hiszen több mint 4 év munkáját és rengeteg pénzt fektetett a gyimesközéploki polgármesteri hivatal ennek a projektnek a sikeres kivitelezésébe. A beruházás teljes költsége meghaladja a 13 millió lejt. A költségek jelentős részének kifizetése európai uniós alapokból történik – nyilatkozta a beruházás kapcsán Gergely Károly, Gyimesközéplok polgármestere. A községvezető a víz- és szennyvízhálózat kiépítése kapcsán beszámolt arról, hogy szeretnék a kivitelezési munkákat megfelelően összehangolva elvégezni, elkerülve így a többszöri kellemetlenségeket, járdafeltöréseket.

Híd- és járdaépítés, iskolafelújítás

Az elöljáró ugyanakkor több nagyberuházás elkezdéséről beszámolt a község hivatalos közösségi oldalán. Többek között a település két iskolaközpontjának, Borospatakon, illetve Hidegségen történő felújítását említette meg az elöljáró. Ezenkívül elkezdődik a községben a közvilágítás teljes felújítása és tervben van az orvosi rendelő modernizálása, valamint a polgármesteri hivatal átalakítása is. Szeretnének a hivatal épületében új üléstermet és házasságkötő termet is kialakítani. Emellett lezárult a sötétpataki híd tervezési fázisa, hamarosan kiírják a licitet a kivitelezésre. Folytatódni fog a járdaépítés is: a megállói iskolától a település határáig, valamint a központtól a hidegségi eltérőig is elkészültek a tervek.
Az elöljáró beszámolt arról is, hogy a következő hetekben meg fogják szervezni a település nagytakarítását, beleértve a patakpartok megtisztítását és az illegális szemétlerakatok felszámolását is.

Farkas Endre