2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elvitte a pontokat Csíkból az alapszakasz-győztes

bekapott gól és a rossz helyzetkihasználás – ezek pecsételték meg tegnap az FK Csíkszereda sorsát a hazai labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. Az U Craiova 1948 holnap estig biztosan listavezető lesz a sorozatban, az oltyánok a 2020/2021-es idényben kétszer játszottak Csíkszeredában és mindkét alkalommal vittek el pontot.

Megszerezte első gólját az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában, azonban a piros-fehérek győzelmére még legalább egy hetet várni kell. Tegnap délután az alapszakaszt nyerő U Craiova 1948 vitte el mind a három pontot Csíkszeredából, az oltyánok iramosabban kezdték a találkozót, viszont a végjáték a hazaiaké volt, ám ez nem volt elég a sikerhez.

Felforgatott csapat
Az FK Csíkszereda a Gyenge – Takács, Kelemen, Apro, Palmeș, Csürös, Casiadi Bakó – Bauza, Jebari, Schieb, Mészáros felállítással kezdte a mérkőzést, amelynek első nagy helyzetét a vendégek hagyták ki: Munteanu a csíki büntetőterületre beívelt szabadrúgását követően Compagno beleért a labdába, ám szerencsére a játékszer Gyenge kapuja mellett szállt el. A 10. percben Casiadi Bakó Soma egy esést követően kézsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot, három perccel később pedig két kényszercserét kellett végrehajtson Valentin Suciu. A csíkiak edzője a sérült Casiadi Bakó helyére Barát küldte fel a pályára, de ugyanakkor Mészárost is lecserélte, akit Botorok váltott. Ez utóbbi cserét azért kellett végrehajtsa Valentin Suciu, mert minden mérkőzésen állandóan a pályán kell legyen egy U19-es és egy U20-as játékos.
A kényszercseréket követően nehezen találta meg a ritmust az FK, ezt pedig a Craiova kihasználva átvette a meccs irányítását. A 16. percben Albu 25 méterről leadott lövését Gyenge bravúrral védte, de a csíkiak kapusa is tehetetlennek bizonyult a 22. percben, amikor Baeten bal oldali beadása után Palmeș megpróbálta kifejelni a labdát, ám a játékszer Munteanuhoz került, aki jól vette észre a kaputól öt méterre elhelyezkedő Compagnót – akit ráadásul üresen is hagytak a csíki védők –, így az olasznak csak formalitás volt már megszerezni az oltyánok vezető találatát.
A gól után megélénkült az FK játéka is, a 25. percben Takács végezett el mintegy 30 méterről egy szabadrúgást, ám a vendégek kapusa hárítani tudta a labdát. Öt perccel később Jebari bal oldalon tört be a vendégek büntetőterületére, ám nyolc méterre a kaputól elhibázta a célt a csíkiak focisa. A szünet előtt Schieb előtt volt ugyan egy helyzetecske, ami akár veszélyt is jelenthetett volna a vendégek kapujára, de a sok cselezés, majd Bauza pontatlansága miatt végül még a jó lövés is elmaradt.

Büntető a semmiből
A második félidőt bátrabban kezdte az FK, látszott a csapat játékán, hogy az egyenlítésért hajtanak, ám egy figyelmetlenség miatt nem a hazaiak, hanem a vendégek szereztek újabb gólt. Az 51. percben egy magas beadást követően Kelemen és Ciolacu harcolt a labdáért a hazaiak büntetőterületén belül, a csíki védő viszont megfogta az oltyán támadót, aki el is esett, a jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette, így megduplázták a vendégek előnyüket.
A következő félórában a csíkiak ugyan támadtak, ám a craiovai védelem rendre helytállt, és ellentámadásokkal próbálkoztak veszély okozni a hazaiak kapujára, de nagy helyzetet egyik csapat sem tudott összehozni. A 82. percben megszületett a meccs – és egyben a felsőházi rájátszás – első csíki gólja, miután Takács oldalbedobásából Kelemen fejelte a vendégek kapuja elé a labdát, Bauza pedig jól ugrott fel és szintén fejjel továbbította a játékszert az oltyánok kapujába.
A craiovaiaknak három perccel később volt egy veszélyes támadásuk, ám Anghelina 20 méterről leadott lövését követően Gyenge bravúrral védte a labdát, az utolsó öt perc és a hosszabbítás négy perce pedig csíki mezőnyfölényben és támadásokkal zajlott, ám az egyenlítés nem sikerült Valentin Suciu tanítványainak.
Eredmény: FK Csíkszereda – U Craiova 1948 1–2 (0–1) /Bauza (82.), illetve Compagno (22.), Ciolacu (52.)/.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda edzőjének nyilatkozata
Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzésünk lesz, de arra nem, hogy tizenhárom perc után két kényszercserét is végre kell hajtsak. Sajnos Casiadi Bakó sérülését követően Mészárost is le kellett cserélnünk, mivel a szakszövetség szabályzata szerint a pályán kell legyen mindig egy 2002-ben született játékos, akit csak olyannal cserélhetünk le, aki ugyanabban az évben született. Mivel nincs olyan focisunk, aki Casiadi Bakó posztján játszana és szintén 2002-es születésű, ezért cseréltem le Mészárost is, így újra sikerült valamennyire mindenkit olyan helyen játszatni, ahol szokott. Sajnálom, hogy Mészárost le kellett cserélnem, de nem tehettem mást. Nem játszottunk rosszul, de azt éreztem, és ezt fel is róttam a fiúknak a szünetben, hogy túl nagy tisztelettel vagyunk az ellenfél iránt. Védelmi hibából kaptuk az első gólt, aminek egyik oka, hogy a kapus és a védők nem kommunikáltak egymással, utána viszont sikerült felállnunk, voltak helyzeteink, de nem összpontosítottunk eléggé. A játék képe alapján úgy éreztem, meg tudjuk fordítani az állást, de sajnos jött a második gól, és ugyan a szépítés összejött, de sajnos egyenlíteni nem tudtunk.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Bohoszkóp hétről-hétre

Közmondással jellemezve… Kos: Jobb az elég, mint a Kos. Bolond lyukból szagos szél fúj.   Bika: A lónak négy lába van s mégis hány körme? Minden szamár a másik...

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb

Bohoszkóp hétről-hétre

Bárkit beoltanak

Para Pista

Lehet-e felnőtté válni?